Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Noguldījumi Hansabankā - miljards latu

Hansabanka ir pirmā banka Latvijā, kurā privātpersonu noguldījumi pārsnieguši vienu miljardu latu. Tas nozīmē, ka privātpersonu Hansabankā noguldītā summa veido aptuveni 10% no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Noguldījumu apjomā ietilpst termiņdepozīti un pieprasījuma noguldījumi. Pieprasījuma noguldījumi veido divas trešdaļas (62%), savukārt aptuveni trešā daļa no miljarda ir termiņnoguldījumi.

  50% no privātpersonu noguldījumiem Hansabankā ir latos, savukārt otra puse – ārzemju valūtās. 2001. gadā Hansabanka pārsniedza ievērojamu robežu – privātpersonu noguldījumi sasniedza 100 miljonus latu. Tas nozīmē, ka no 2001. līdz 2007. gadam privātpersonu noguldījumi ir auguši par vidēji 150 miljoniem latu gadā.

Šī gada pirmajā pusgadā Hansabanka izmaksāja klientiem kā procentu ienākumus 58 miljonus latu. Tūkstotis latu, kurš tiktu ieguldīts 2001. gada sākumā Hansabankā (gada likme 5.5%) nestu aptuveni 500 latu lielu peļņu par 7 gadiem. 

Vidējais depozīta apjoms uz vienu līgumu šī gada Līgo kampaņas laikā bija 8835 lati. Tajā pašā laikā arvien vairāk iedzīvotāju izmanto arī iespēju krāt un saņemt procentus par mazākām summām, piemēram, ar Mērķa krājkontu, kura sākuma summa var būt 25 lati.

Zīmīga tendence ir tā, ka arvien vairāk klientu, lai noguldītu naudu, izmanto internetbanku. Tā Hansabankas Līgo depozīta kampaņas laikā internetā tika noslēgti vairāk kā viena piektā daļa visu līgumu. Tāpat Hansabankas pieredze noguldījumu jomā liecina, ka šobrīd visaktīvākie naudas krājēji ir cilvēki pēc 30 gadu vecuma.

Hansabankas klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska: „Mūsu klientu veiktie noguldījumi miljarda latu apjomā liecina, ka sabiedrībā pieaug uzkrājumu veidošanas nozīme – arvien vairāk cilvēki domā ilgtermiņā, rūpējas par savu un savu bērnu nākotni, krāj līdzekļus nākotnes izdevumiem.

Mūsu pieredze rāda, ka klientiem arvien svarīgāk kļūst tas, lai papildus norēķinu kontam, kā ikdienas finanšu plūsmas nodrošinātājam, viņš saņemtu arī daudzveidīgus kreditēšanas un uzkrājumu produktus un elektroniskos pakalpojumus. Noguldījumu apjoma pieaugums liecina, ka klienti ir novērtējuši visu pakalpojumu kompleksu, ko piedāvā Hansabanka.”

Šobrīd Hansabanka piedāvā, noformējot noguldījumu internetbankā hanza.net, paaugstinātas procentu likmes. Savukārt no 3. līdz 24.septembrim tiks piedāvāts jau nākamais lielu popularitāti ieguvušā Dinamiskā depozīta izlaidums.

Un vēl mazliet salīdzinājumu

Zinot, ka viena lata monētas diametrs ir 21,75 mm, var izrēķināt, ka privātpersonu noguldījumu kopsumma Hansabankā, pārvērsta viena lata monētās būtu puse no planētas ekvatora. Zemes ekvators ir aptuveni 40 075 km garš (avots - wikipedia.org).

Savukārt, ja Hansabankas noguldījumu kopsummu izteiktu 100 latu banknotēs (naudas paciņa, kurā ir 100 000 Ls ir apmēram 20 cm augsta) un saliktu vienu virs otras, izveidotos gandrīz 2 kilometrus augsts tornis, kas ir 16 reizes augstāks par Hansabankas Centrālo ēku. Skatīt ilustrāciju pievienotajā failā!

Papildu informācija:
Ivars Svilāns
AS „Hansabanka“ preses sekretārs
Tel.: 7444561; mob. 29454411
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses