Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"Nordea" banka izsniegusi kredītus uzņēmumiem viena miljarda latu apjomā

Konsekventi sekojot savai līdzšinējai pragmatiskajai kreditēšanas politikai un piedāvājot konkurētspējīgus pakalpojumus gan vietējiem, gan arī starptautiskiem uzņēmumiem, Nordea banka ir palielinājusi savu kredītportfeli uzņēmumiem līdz viena miljarda latu apjomam. Nordea banka patreiz ieņem līderpozīcijas uzņēmumu kreditēšanā.
  •  Gada laikā Nordea ir dubultojusi uzņēmumu kreditēšanas portfeli, sasniedzot vienu miljardu latu apjomu
  •  Nordea ir izvirzījusies stabilās uzņēmumu kreditēšanas tirgus līdera pozīcijās, šogad nodrošinot vienu trešdaļu no tirgus pieauguma
  •  Patreiz visspēcīgākā izaugsme ir tranzīta biznesa sektorā un infrastruktūras attīstības projektos
  •  Privātās-publiskās partnerības (PPP) projekti var būtiski stimulēt tautsaimniecību
  •  Aizvien populārāki kļūs efektīvas naudas pārvaldes un risku vadības banku pakalpojumi

Nordea banka ir līderis uzņēmumu kreditēšanā

Gada laikā Nordea banka ir palielinājusi savu uzņēmumu kreditēšanas portfeli par 85%, tādejādi par vairāk kā trīs reizēm pārsniedzot vidējos banku sektora pieauguma tempus, kas bija vidēji 25%. Arī šogad Nordea ir turpinājusi aktīvu sadarbību ar uzņēmējiem un izvirzījusies stabilās uzņēmumu kreditēšanas līdera pozīcijās. Kopš šī gada janvāra līdz aprīlim Nordea ir nodrošinājusi vienu trešdaļu no tirgus pieaugumu.1 Jūnijā kopējo izsniegto kredītu apjoms sasniedza vienu miljardu latu apjomu.

Nordea valdes loceklis un korporatīvo darījumu departamenta vadītājs Gustavs Eglītis: “Arī šogad sadarbībā ar korporatīvajiem klientiem mums ir lieli plāni. Pateicoties ilglaicīgi piesardzīgai kredītpolitikai un klientu portfeļa diversifikācijai iepretim nozarēm, kā arī līdzsvaru starp Latvijas un ārvalstu kompānijām, neesam bijuši spiesti veikt nozīmīgas izmaiņas līdzšinējā darbības stratēģijā un kreditēšanas politikā. Mēs tirgū saskatām vēl daudzus partnerus, kuru bankas sadarbības izvērtēšanai varam veiksmīgi izmantot klienta naudas plūsmas (cash-flow) rādītājus. Savas ilgtermiņa stratēģijas rezultātā esam ne tikai sasnieguši straujus izaugsmes rādītājus un palielinājuši savas tirgus daļas, bet esam arī stabils sadarbības partneris šobrīd strauji mainīgajā makroekonomiskajā situācijā.”

Tirgū atspoguļojas globalizācijas tendences

Nordea banka sadarbojas ar dažādu nozaru kompānijām, tai skaitā ar enerģētikas sektora uzņēmumiem un dažādiem infrastruktūru projektu attīstītājiem. Tirgū patreiz ir novērojamas pozitīvas tendences sakaru un transporta, īpaši tranzīta biznesā.

Nordea bankas vietējo korporatīvo klientu vadītājs Jānis Zagorskis: “Tirgus globalizācijas tendences atspoguļojas arī Latvijas tirgū. Mēs paredzam aizvien aktīvāku lielu uzņēmumu konsolidāciju, kas savas konkurētspējas palielināšanai apvieno finanšu un kapacitātes resursus. Latvijas tirgus joprojām ir pievilcīgs arī ārvalstu investoriem. Sakarā ar nekustamā īpašumu cenu, būvniecības izmaksu un darbaspēka deficīta samazināšanos investīcijas Latvijā ieplūdīs arī turpmākajos gados. Šajos ekonomiskās aktivitātes procesos sadarbība ar bankām spēlēs būtisku lomu. Tuvākajos gados plānoti lieli ceļu būves un infrastruktūru celtniecības projekti, kas noteikti stimulēs arī valsts un privātās partnerības iniciatīvas.”

Uzņēmēju sadarbība ar bankām kļūs aizvien plašāka

Nordea bankas pārstāvji prognozē - korporatīvie klienti aktīvi turpinās izmantot banku kreditēšanas pakalpojumus, tomēr nākotnē būs novērojama aizvien pastiprinātākā interese par dažādiem bankas piedāvātiem efektīvas naudas līdzekļu pārvaldes (cash-management) instrumentiem un finanšu risku vadības risinājumiem

Nordea Markets vadītājs Ritvars Kumpiņš: “Efektīva naudas pārvalde un risku vadība ir viens no svarīgākajiem biznesa konkurētspējas priekšnoteikumiem. Globalizācijas tendencēm turpinot attīstīties un saglabājoties svārstībām pasaules finanšu tirgos, mēs sagaidām pastiprinātu klientu interesi par procentu likmju, valūtas un izejvielu cenu risku novēršanas risinājumiem. Piemēram, šobrīd aizvien aktuālāka kļūst degvielas un pārtikas izejvielu cenu risku novēršana. Mēs esam progresīvs tirgus dalībnieks, piedāvājot Latvijā praktiski visus instrumentus un risinājumus, kas ir pieejami uzņēmumiem Rietumeiropā un Skandināvijā.”

Papildu informācija:
Dagnija Stuķēna, Sabiedrisko attiecību vadītāja, Nordea Latvija, tālr.: 67 077 610, mob.: 29 470 708, [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses