Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Nordea" Latvijā šogad mājokļu kredītos plāno izsniegt 100 miljonus, pērn izsniegti 60 miljoni

Nordea bankas Latvijas filiāle šogad mājokļu kredītos iecerējusi izsniegt 100 miljonus latu, informēja bankā. Pēc bankas sniegtās informācijas, pērn mājokļu kredītos izsniegti 60 miljoni latu - kopumā vairāk nekā tūkstotim Latvijas mājsaimniecību.

Pērn vidēji viena aizdevuma summa bija 75 000 eiro, kas ir par 20% mazāka nekā 2008.gadā. Kredīti vidēji ņemti uz 18 gadu termiņu, 95% gadījumos aizdevums ir noformēts eiro valūtā. Vairāk nekā 40% jauno mājokļu kredītu darījumu ir bijuši vai nu dzīvokļu iegāde jaunajos projektos, vai savrupmāju būvniecība vai iegāde. Pievienotā bankas likme kredītam ir, sākot no 2,5%.

Banka arī apgalvo, ka tās kreditēšanas politika ekonomiskās lejupslīdes ietekmē nav mainījusies. Kredītpolitika neesot mainījusies un cilvēki ar stabiliem ienākumiem varot saņemt aizdevumu ar tādiem pašiem noteikumiem kā pirms diviem vai trim gadiem. Banka gan atzīst, ka interese par mājokļu kredītiem ir samazinājusies.

Nordea Jauno Eiropas tirgu reģionālais vadītājs Tomass Nekmārs norāda, ka banka vēlas spēlēt aktīvu lomu ekonomikas atjaunošanā.

Ober-Haus vērtēšanas servisa valdes loceklis Andris Šalgūns spriež, ka dzīvokļu cenas zemāko punktu sasniedza 2009.gada nogalē, bet tagad tās ir stabilizējušās. Pēc uzņēmuma datiem, patlaban pārdošanā ir 2700 dzīvokļi. Jaunu projektu parādīšanos tirgū viņš prognozē ne ātrāk kā pēc diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses