Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nordea piedāvā izmantot e-parakstu

No decembra Nordea banka saviem klientiem piedāvā izmantot elektroniskā paraksta iespējas, izmantojot to kā alternatīvu klienta identificēšanas metodi Internetbankā. Nordea prognozē, ka nākošā gada laikā e-parakstu varētu izmantot vismaz 10% procentu Nordea internetbankas lietotāju.

Nordea ir pirmā banka Ziemeļeiropā, kas 2005.gadā sāka ieviest elektronisko parakstu. Elektroniskais paraksts jau patreiz ir ieguvis lielu atzinību no Nordea klientu puses Ziemeļeiropas valstīs un it īpaši Igaunijā, kur patreiz kopā ir izdoti 1 miljons elektronisko parakstu. Kaimiņvalstī lietotāju aktivitāte, salīdzinot ar 2006.gadu, ir pieaugusi divas reizes.

Ar elektroniskā paraksta palīdzību ir iespējams elektroniski parakstīt un nosūtīt dažādus dokumentus, kā arī izmantot to kā universālu identifikācijas līdzekli pie dažādiem pakalpojumu sniedzējiem, tai skaitā arī bankām.

Juris Paegle, Nordea bankas naudas līdzekļu pārvaldes un elektronisko norēķinu daļas vadītājs: “Nordea ir pasaules vadošais internetbankas pakalpojumu sniedzējs un patreiz mūsu pakalpojumus izmanto 4.8 miljonu klientu. Arī Latvijas klientu vidū 90% savā ikdienā izmanto bankas pakalpojumus internetā. Mēs prognozējam, ka tuvāko gadu laikā strauji pieaugs elektroniskā paraksta pakalpojumu lietotāju skaits un mēs plānojam, ka 2010.gadā liela daļa no mūsu klientiem veiksmīgi izmantos visas priekšrocības, ko ikdienas darbā sniedz elektroniskais paraksts.”

Ēriks Eglītis, VAS “Latvijas Pasts” IT pakalpojumu direktors: “Esmu gandarīts, ka no tiem pakalpojumu sniedzējiem, kas gatavojas izmantot e-me tehnoloģijas, Nordea ir tā, kas pašlaik apsteigusi citus. Ņemot vērā milzīgo konkurenci finanšu pakalpojumu tirgū, Nordea pieeja ļauj vēlreiz pārliecināties, ka e-me piedāvātās tehnoloģijas ir neizbēgams solis ceļā uz konkurētspējas celšanu un efektivitātes uzlabošanu, jo vienlaicīgi palielina lietotāju ērtības un samazina pakalpojuma sniedzēja izmaksas.”

Informējam, ka Nordea internetbankā papildu visām pamatfunkcijām piedāvā klientam personalizēt uzstādījumus sākumlapā, izmantot kredīta un uzkrājumu kalkulatorus, pieteikties termiņa noguldījumam, krājkontam un Depozītam Plus. Izmantojot internetbanku, tiešsaistē var pieteikties debetkartei, kredītkartei, PIN maiņai, kredīta brīvdienām, kredīta palielināšanai un patēriņa kredītam. Internetbankas pakalpojumi ir pieejami latviešu, krievu un angļu valodās.

Kopš 2006.gada 4.oktobra Latvijas Pasts katram iedzīvotājam nodrošina iespēju saņemt elektroniskā paraksta un citus sertifikācijas pakalpojumus. Pašlaik, papildus elektronisko dokumentu parakstīšanai, ir pieejami stingrās autentificēšanas, laika zīmogošanas, serveru autentificēšanas un programmatūras koda parakstīšanas pakalpojumi. Plašāka informācija par elektronisko parakstu atrodama mājas lapā www.e-me.lv.

Papildu informācija:

Dagnija Stuķēna, Nordea Latvija sabiedrisko attiecību vadītāja-preses sekretāre

Tālr.: 67 096 265, mob.: 29 470 708, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses