Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Novembrī inflācija bijusi 4,2%

Vidējais patēriņa cenu līmenis ša gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, nemainījās, savukārt inflācija šajā laika posmā bijusi 4,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) publiskotie dati.

Pērn novembrī, salīdzinot ar 2010.gada oktobri, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,2%.

CSP dati liecina, ka lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām novembrī bija cenu kāpumam tabakas izstrādājumiem un alkoholiskajiem dzērieniem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, kā arī cenu kritumam apģērbam un apaviem.

Tabakas izstrādājumi novembrī sadārdzinājās vidēji par 1,3%. Alkoholiskajiem dzērieniem, noslēdzoties akcijām, cenas pieauga vidēji par 0,5%. Galvenokārt dārgāki kļuva stiprie dzērieni un alus.

Transporta grupā nozīmīgākie cenu kāpumi bija dīzeļdegvielai, sadārdzinoties par 2,5%, un auto gāzei (+0,5%), kā arī transportlīdzekļu apkopes un remonta pakalpojumiem (+0,7%). Savukārt par 1,8% lētākas kļuva aviobiļetes.

Sezonas atlaižu ietekmē apaviem cenas pazeminājās par 3,4%, bet apģērbam - par 0,5%. Akciju rezultātā vidēji par 2,0% lētākas kļuva personīgas aprūpes preces. Cenas kritās arī mājokļa uzturēšanas pakalpojumiem, īslaicīgas lietošanas mājsaimniecības precēm, tekstilizstrādājumiem, sanatoriju, viesnīcu un tūrisma pakalpojumiem. Akciju ietekmē lētāki kļuva piena produkti, maize un graudaugu izstrādājumi, kafija, augu eļļa.

Savukārt cenas pieauga dārzeņiem, augļiem, zivīm un zivju izstrādājumiem, sulām, minerālūdeņiem. Sadārdzinājās arī datu apstrādes iekārtas, sporta un atpūtas piederumi, laikraksti, grāmatas, apdrošināšanas un ēdināšanas pakalpojumi.

Šā gada novembrī vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējā gada novembri, bija par 4,2% augstāks. Precēm cenas pieauga par 5,2%, bet pakalpojumiem - par 1,4%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses