Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Kargins un Krasovickis — bez bankas

Valdība līdzšinējiem Parex bankas īpašniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim piedāvājusi valstij nodot arī visas atlikušās (34%)  viņiem piederošās bankas akcijas, līdz ar to atstāt arī amatus bankas vadībā, liecina droša informācija, kas ir Dienas rīcībā. Otrdien vēlu vakarā viņi piekrituši šim darījumam, _Dienai _apstiprināja Finanšu ministrija.

"Pēc tam, kad valdība apņēmās pārņemt 51% no "Parex bankas" akcijām, līdzšinējie bankas akcionāri neizdarīja visu iespējamo, lai novērstu finanšu resursu aizplūšanu gan no rezidentu, gan nerezidentu kontiem. Rezultātā bankas likviditātes līmenis turpināja samazināties, apdraudot klientu un noguldītāju uzticību, tādēļ šajā situācijā bija nepieciešama strauja un kardināla rīcība," norāda finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

Lēmumu par šo piedāvājumu, kas faktiski nozīmē pilnīgu abiem lielākajiem bankas līdzīpašniekiem V.Karginam un V.Krasovickim piederošo Parex akciju (85%) pārņemšanu un to pāriešanu valsts a/s Hipotēku un zemes banka īpašumā, valdība pieņēmusi pirmdien, ārkārtas sēdes slepenajā daļā. Oficiāla informācija par to netika sniegta. Premjera preses pārstāvis Edgars Vaikulis, jautāts par šādu valdības slēgtajā sēdē pirmdien pieņemtu lēmumu, no komentāriem atteicās. Arī M. Bičevskis, kurš pilda Parex padomes priekšsēdētāja funkcijas, no komentāriem atteicās.

Parex bankas preses pārstāvis Viktors Zaķis otrdien pievakarē informāciju par to, vai bankas īpašnieki līdz otrdienas vakaram jau piekrituši valdības  piedāvājumam nodot atlikušās akcijas valstij, nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt.

Valdības piedāvājums neparedz nekādu samaksu par atlikušo abiem piederošo bankas akciju pārņemšanu.

M. Bičevskis nesniedza precīzu atbildi uz jautājumu, vai abi baņķieri saglabās tiesības kādreiz atpirkt bankas akcijas. Skaidrojot lēmumu, viņš raidījumā 100. pants norādīja, ka situācija bankā pēdējā laikā liecinājusi, ka tāi tomēr nav pilnībā izdevies atgūt klientu un sadarbības partneru uzticību, tāpēc meklēts risinājums un šāda shēma izvēlēta kā labākā, vēsta LETA. FM valsts sekretārs atzīmēja, ka tagad bankai pavēršoties labākas iespējas sadarboties ar partneriem, tostarp sindicēto kredītu sniedzējiem, kuri labprātāk vēlas sadarboties ar valsti.

Taujāts, vai Kargina un Krasovicka "Parex bankas" akciju pilnīgu pārņemšanu prasīja Starptautiskais valūtas fonds, Bičevskis nesniedza tiešu atbildi, taču atzina, ka bijusi vēlme kliedēt zināmas bažas, ka konkrēti finanšu lēmumi var tikt pieņemti par labu kādiem privātiem akcionāriem, vēsta LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


No Parex bankas jau aizplūdis pusmiljards latu

Feiferis, visticamāk, nebūs "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs

Godmanis: Kargins un Krasovickis nepārliecināja sindicēto kredītu devējus




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses