Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Kokins atgriežas "Parex bankas" viceprezidenta amatā

Gatis Kokins, kas pirms aptuveni gada atstāja _Parex bankas (Parex) _viceprezidenta amatu, pievēršoties citam biznesam un politikai, tagad šajā postenī atgriežas.

Kā skaidro Parex, bankas valde aicinājusi viņu atgriezties situācijā, kad starptautiskās finanšu krīzes apstākļos Latvijas valsts ir pieņēmusi lēmumu atbalstīt banku. G.Kokins ir piekritis veikt šos pienākumus, lai, izmantojot savu kompetenci finanšu sektorā un arī Parex, veicinātu bankas sekmīgu darbību saspringtajos tirgus apstākļos, norāda banka.

G.Kokins jau no šodienas sāk vadīt klientu apkalpošanas un piesaistes darbu ar valsts un pašvaldību klientiem, kā arī vadīt privātbaņķieru nodaļu un Parex filiāļu darbību ārvalstīs.

Pagājušajā gadā viņš kopā ar bijušajiem Tautas partijas biedriem Aigaru Štokenbergu un Arti Pabriku iesaistījās organizācijas Sabiedrība citai politikai veidošanā, kurai vēlāk pārtopot par partiju, viņš kļuva par tās valdes priekšsēdētāju.

Kā informē Parex, laikā, kad G.Kokins strādās valsts atbalstītā bankā, viņš neveiks aktīvu politisku darbību.

SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs aģentūrai LETA skaidroja, ka partija augsti vērtē Kokinu kā profesionālu ekonomistu un ar izpratni pieņem viņa lēmumu atsākt strādāt bankā. "Mēs ļoti labi izprotam, ka Kokins ar savām zināšanām vēlas piedalīties situācijas stabilizācijā, un apzināmies, ka viņam nepietiks laika partijai, taču mēs esam trīs partijas līdzpriekšsēdētāji," teica Štokenbergs.

G.Kokins dzimis 1967.gadā, mācījies Juglas vidusskolā, pēc kuras pabeigšanas izvēlējies fiziķa profesiju. 1989.gadā kādu laiku mācījies Bonnā. "Mana brīnišķīgā karjera sāka iet uz beigām 1993.gadā," iepriekš Dienai stāstīja G.Kokins. Viņš sapratis, ka lauciņā, kurā darbojas, galarezultāts ir kosmosa tehnoloģijas, bet tādas Latvijai nevajadzēja. Tādēļ viņš pieņēmis kursabiedra Ģirta Rungaiņa uzaicinājumu sākt strādāt nesen izveidotajā Vācijas-Latvijas bankā. Pēc gada G.Kokins jau bija valdes loceklis, bet, četrus gadus nostrādājis Vācijas-Latvijas bankā, kas tolaik jau bija pārpirkta un pārdēvēta par Hansabanku, G.Kokins pieņēma Parex bankas līdzīpašnieka Viktora Krasovicka aicinājumu.

"Taču bija pagājuši 10 gadi, biju sapratis, ka attīstība beigusies. Atrados nākamajā līmenī aiz [otra Parex bankas līdzīpašnieka Valērija] Kargina un Krasovicka," aiziešanu no Parex bankas vēlāk komentēja G.Kokins.

G.Kokins šogad tika minēts arī kā viens no Lattelecom izpilddirektora amata kandidātiem.\


(papildināta ar 6. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Guntas Slogas rakstu SestDienā par Gati Kokinu "Laimes lācis šoreiz nenāks" lasi šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses