Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Krievijas "SMP Banka" iegādājusies "Multibankas" kontrolpaketi

Krievijas "SMP Banka" (komercbanka "Severnij morskoj putj") iegādājusies Latvijas "Multibankas" akciju kontrolpaketi, liecina "Multibankas" informācija.

Paredzams, ka, iekļaujoties mātes uzņēmuma struktūrā, tiks mainīts "Multibankas" nosaukums. Savukārt attiecībā uz pakalpojumiem izmaiņas nav gaidāmas - arī turpmāk bankas darbības mērķis būs nodrošināt plaša spektra finanšu pakalpojumus klientiem Latvijā un ārvalstīs.

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācijas, minētās Krievijas bankas līdzdalība "Multibankas" kapitālā pārsniedz 50%, ziņo BNS.

"SMP Bankas" aktīvi pārsniedz 600 miljonus ASV dolāru. Bankai ir reģionālo struktūru tīkls Krievijas industriālajos centros, bet galvenais birojs atrodas Maskavā.

Jau vairākus gadus "SMP Bankai" bijušas pastāvīgas biznesa intereses Baltijā, un tās stratēģiskie plāni paredz tālāku savu pozīciju nostiprināšanu Eiropas Savienības dalībvalstu teritorijā.

"Multibanka" paziņojumā pauž viedokli, ka tā ir izraisījusi jauno akcionāru interesi kā dinamiski augoša banka, ar labi attīstītu reģionālo struktūru tīklu valsts lielākajās pilsētās, kā arī ilgstošu un stabilu profesionālās sadarbības vēsturi reģionā.

BNS raksta, ka 2007.gadā "Multibanka" strādājusi ar 218 000 latu auditēto peļņu, kas ir 6,4 reizes lielāka nekā 2006.gadā. Bankas aktīvi 2007.gada beigās bija 52,049 miljonu latu apjomā, kas ir par 45,5% jeb 16,287 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gada beigās, kad "Multibankas" aktīvi bija 35,762 miljonu latu apjomā. Pēc aktīvu apjoma "Multibanka" janvāra beigās bija 21.lielākā banka Latvijā.

2006.gada novembrī "SMP Banka" iegādājās "Multibankas" bloķējošo akciju paketi, plānojot savu daļu īpatsvaru palielināt līdz 80%. Tolaik eksperti lēsuši, ka bankas vērtība varētu būt 25 līdz 40 miljoni ASV dolāru, liecina LETA arhīvs.

"Multibankas" līdzšinējie īpašnieki lēmumu pārdot banku pieņēma pēc tam, kad ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls (FinCEN) pauda aizdomas par iespējām izmantot banku naudas atmazgāšanai.

(Plkst.18:10 pievienotas pēdējās divas rindkopas.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses