Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - “Latvijas Krājbanka” plāno pirkt “Parex bankas” meitas banku Šveicē

“Latvijas Krājbanka” iegādāsies Latvijas “Parex bankas” meitas banku Šveicē “AP Anlage&privatbank”, paredz finanšu iestāžu noslēgtais līgums.Darījums noslēgsies pēc Šveices Federālās banku komisijas atļaujas saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2009.gada 24.janvārim, teikts “Latvijas Krājbankas” paziņojumā Rīgas Fondu biržai. Pēc darījuma noslēgšanas, kas ietver sevī norēķinu veikšanu un juridisku formalitāšu kārtošanu, “Latvijas Krājbanka” kļūs par visu 100% jeb 100 000 “AP Anlage&privatbank” akciju īpašnieci. Vienas akcijas nominālvērtība ir 100 Šveices franki (aptuveni 43,5 lati).

Darījuma summa netiek atklāta.

“AP Anlage&privatbank” ir reģistrēta Šveicē un orientēta uz individuālu klientu apkalpošanu, aktīvu pārvaldīšanu un konsultāciju sniegšanu investīciju jautājumos.

Iegādājoties banku Šveicē, “Latvijas Krājbanka” varēs izvērst klientu apkalpošanu arī ārpus Latvijas, norāda banka.

“Parex banka”  iegādājās “AP Anlage&privatbank” 2004.gada martā. Četru gadu laikā tās aktīvi pieauguši no 29 600 614 Šveices frankiem līdz 126 787 810 Šveices frankiem, panākta šī biznesa rentabilitāte, norāda “Parex banka”.

Bankas “AP Anlage&privatbank” peļņa 2007.gada beigās bija 2 410 618 Šveices franki. 2008.gada budžetā bankas peļņu plānots palielināt.

Komentējot bankas pārdošanu, “Parex banka” skaidro, ka Latvijas finanšu iestādes darbības modelis ir universālas bankas pakalpojumu sniegšana Eiropas Savienības un NVS valstu tirgos, un to aktīvu pārvaldes biznesu, kuru savulaik realizēja “AP Anlage&privatbank” un kā dēļ tika pirkta šī banka, tagad veiksmīgi nodrošina kompānija “Parex Asset Management” sadarbībā ar “Parex bankas” private banking komandu.

“Parex banka” īsā laikā attīstījusi un arī turpina veidot savu filiāļu tīklu Zviedrijā un Vācijā, norāda “Parex banka”.

Banka uzsver: kamēr darījums nav noticis, “Parex banka” ir 100% Šveices bankas akciju īpašniece un banka tupinās strādāt, lai nodrošinātu tās vērtības ieaugumu, neveicot nekādas izmaiņas līdzšinējā darbībā.

(Plkst.14:57 papildināts viss teksts.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses