Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Valdība vienojas valsts naudu no "Parex bankas" neizņemt

Valdība vienojusies, ka valsts iestādēm un uzņēmumiem nav pamata ņemt ārā naudu un slēgt kontus "Parex bankā", kuru šodien pārņems valsts, _Dienai _apstiprināja premjera padomnieks Edgars Vaikulis. Pašvaldību iestādēm šādu rīkojumu valdība nevar dot, tas ir katras pašvaldības lēmums. "Taču būtu dīvaini, ja tās ņemtu naudu ārā," pēc valdības pieņemtā lēmuma norādīja E.Vaikulis.

Diena jau rakstīja, ka "Parex bankas" jaunais prezidents būs "Hipotēku un zemes bankas" vadītājs Inesis Feiferis, par to pirmdien paziņojis valdības vadītājs Ivars Godmanis (LPP/LC). Savukārt Mārtiņš Bičevskis būs padomes priekšsēdētājs.

Iepriekš finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) izteicās, ka, viņaprāt, M.Bičevskis būtu labākais kandidāts valsts pārņemtās "Parex bankas" valdes priekšsēdētāja amatam.

Aģentūra LETA ziņo, ka jau šovakar tiks parakstīts līgums par bankas pārņemšanu. Pagaidām vēl tiekot saskaņotas juridiskās nianses, tāpēc precīzs līguma parakstīšanas laiks vēl nav zināms. Turklāt, lai valsts varētu veikt šādu darījumu ir jāsaņem Eiropas Komisijas atļauja.

Plānots, ka parakstīšana notiks Finanšu ministrijā un līgumu parakstīs "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" valdes priekšsēdētājs Inesis Feiferis, finanšu ministrs A.Slakteris, kā arī "Parex bankas" akcionāri Viktors Krasovickis un Valērijs Kargins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Valsts gatava Parex bankā ieguldīt vismaz 200 miljonus

Atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem par Parex

Kargins un Krasovickis banku vēl cer izpirkt. Intervija ar V.Krasovicki

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses