Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par eirocentu pirks Handelsbanken piederošās Parex akcijas

Trešdien ārkārtas sēdē valdība piekritusi Parex mazākuma akcionāra, zviedru bankas Svenska Handelsbanken priekšlikumam par vienu eirocentu (nepilns santīms) atpirkt tai piederošās Parex akcijas. Lēmumu, ar kuru valsts a/s Hipotēku un zemes banka tiks atļauts slēgt Parex akciju pirkuma līgumu ar Svenska Handelsbanken, valdība pieņems, tiklīdz būs gatavi dokumenti.

Kā Dienai atzina vairāki ministri, kuri vēlējās palikt anonīmi, jo jautājums skatīts valdības slēgtajā sēdē, citu Parex mazākuma akcionāru priekšlikumi par akciju pārdošanu valstij pagaidām nav saņemti. Premjera pārstāvis Edgars Vaikulis, norādot, ka jautājums izskatīts slēgtā sēdē, atteicās sniegt oficiālu komentāru. Svenska Handelsbanken ir viena no gandrīz 60 mazajiem Parex akcionāriem, kuriem kopā pieder ap 15% bankas kapitāla. Ziņas, kāds ir mazo akcionāru saraksts, Parex preses dienestā Dienai atteicās sniegt, aizbildinoties, ka tas ir pretrunā ar Komerclikumu. Pēc ministru teiktā, Svenska Handelsbanken pieder ap 200 000 (ap 0,3%) bankas akciju. Noprotams, ka zviedru bankas priekšlikums par vienu eirocentu atpirkt tai piederošās Parex akcijas saistīts ar sarunām, kuras valdība risina ar starptautiskajām finanšu institūcijām, to vidū Zviedrijas valdību par aizdevumu Latvijas finanšu stabilizēšanai. Zviedru banka no Parex aizgājusi, lai nerastos interešu konflikts, ja Zviedrijas valdības aizdevumu izmantos Latvijas banku stiprināšanai. Pirms nedēļas valdība izlēma par visu Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim piederošo Parex akciju pārņemšanu, katram maksājot vienu latu. Tādējādi par 85% Parex īpašnieku kļuva Hipotēku un zemes banka. Valsts kase Parex likviditātes stiprināšanai līdz šim bankā noguldījusi depozītus 400 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses