Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par LKB Sabalansētā ieguldījumu fonda ienesīgumu

Nepilna pusgada laikā LKB Sabalansētais ieguldījumu fonds sasniedzis labāko rezultātu starp sabalansētās investīciju stratēģijas fondiem. Kopš savas izveidošanas LKB Sabalansētā fonda ienesīgums gada izteiksmē bijis 15.28 % (dati 2007. g. 9. jūlijā).

Ieguldījumi LKB Sabalansētajā fondā ļauj ar zemu risku gūt atdevi no investīcijām līmenī, kas salīdzināms ar ienākumiem no agresīvajām investīciju stratēģijām. LKB Sabalansētā fonda ienesīgums būtiski pārsniedz inflācijas līmeni šajā periodā.

“Esam gandarīti, ka mūsu klienti arvien biežāk izvēlas ne tikai pasīvi uzkrāt naudas līdzekļus, bet arī piedalīties to aktīvā pavairošanā. Interese un pieprasījums pēc ieguldījumu fondiem aug, lai gan tas joprojām ir gana jauns investīciju veids Latvijā,” – Latvijas Krājbankas meitas uzņēmuma “Astra Krājfondi” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Makijenko.

Ieguldījumi Sabalansētajā fondā tiek izmantoti dažādu tā dēvēto finanšu instrumentu iegādei – akcijām, obligācijām, depozītiem, kā arī ieguldījumiem citos ieguldījumu fondos. Vērtspapīru iegāde notiek, sekojot strikti reglamentētai fonda pārvaldīšanas politikai, kas nodrošina optimālu ienesīguma un risku attiecību. Tas ļāvis nepilna gada laikā fonda ienesīguma ziņā ievērojami pārsniegt Latvijas augstos inflācijas rādītājus un nodrošināt būtisku peļņu ienākumu fonda dalībniekiem.

Ieguldījumu sadalījumu LKB Sabalansētā fonda portfelī var iztēloties kā divus atsevišķus nodalījumus. Pirmais nodalījums – konservatīvais – tiek izmantots investīcijām obligācijās un depozītos. Tas garantē ieguldītās pamatsummas saglabāšanu. Savukārt līdzekļus no otrā – agresīvā nodalījuma – investē akcijās, nodrošinot kapitāla pieaugumu ilgtermiņā.

LKB Sabalansētā fonda līdzekļi tiek izvietoti dažādu valstu tirgos un dažādos tirgus sektoros. Tā ir gan Eiropa, gan ASV, gan Baltijas valstu, gan NVS un citu pasaules valstu tirgi. Tiek piemērota situācijai atbilstoša investīciju stratēģija, kas ļauj uzturēt augstu ienesīguma un zemu riska līmeni. Portfelis tiek dažādots arī valūtu ziņā, līdzsvarojot arī tā dēvētos – valūtu riskus.

LKB Sabalansēto fondu pārvalda Latvijas Krājbankas grupas uzņēmums “Astra Krājfondi”. Tas ir ceturtais lielākais privātais līdzekļu pārvaldītājs Latvijā. Papildu ieguldījumu fondiem, Astra Krājfondi piedāvā četrus pensiju otrā līmeņa plānus, kas ir vadošajās pozīcijās Latvijā ienesīguma ziņā.

Imants Frederiks Ozols
Produktu attīstības un mārketinga pārvalde
Tālrunis: 67068041
Mob.tālr.: 25916519

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses