Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

“PAREX BALTIJAS NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA FONDS” IZMAKSĀ PEĻŅU SAVIEM INVESTORIEM

2007.gada 13.aprīlī tika apstiprināta slēgtā investīciju fonda “Parex Baltijas Nekustamā Īpašuma fonds” likvidācijas atskaite, ko sagatavojusi auditorkompānija “Ernst & Young Baltic”. Fonda pārvaldītājs Parex Asset Management fonda darbības laikā saviem investoriem nodrošinājis peļņu 105.60%, kas veido 20.15% gadā. Likvidācijas brīdī fonda investori bija 100 fiziskas un juridiskas personas.

“Parex Baltijas Nekustamā īpašuma fonda” investīciju politikas galvenais mērķis bija sasniegt maksimālu kapitāla pieaugumu, veicot investīcijas nekustamā īpašuma projektos Baltijas valstīs. Fonds galvenokārt orientējās uz peļņas gūšanu, attīstot dzīvojamo un komerciālo nekustamā īpašumu projektus.

Slēgtais Baltijas Nekustamā Īpašuma investīciju fonds tika dibināts 2003.gadā. Fonda darbības laikā tika iegādāti 13 nekustamā īpašuma objekti, kas fonda likvidēšanas brīdī bija veiksmīgi pārdoti. Rezultātā, fondu slēdzot, tika nodrošināts vairāk kā divkārtīgs fonda daļas vērtības pieaugums - no 10 USD līdz USD 20.55508504 USD. Kopīgais fonda apjoms tā likvidācijas noslēgšanas brīdī pārsniedza 17 miljonus USD.
Parex Asset Management pirmais viceprezidents Sergejs Medvedevs komentē: “Šis bija pirmais Parex Asset Management pārvaldītais nekustamā īpašuma fonds. Tā lieliskie darbības rezultāti, ko apliecina arī fonda investoru lēmums reinvestēt aptuveni pusi līdzekļu “Parex Baltijas Nekustamā īpašuma fondā II”, pamato nepieciešamību turpināt šī biznesa virziena attīstīšanu. Šobrīd mūsu uzņēmums pārvalda 3 nekustamā īpašuma fondus un līdz gada beigām mēs plānojam piedāvāt saviem klientiem  virkni jaunu fondu, kas veiks ieguldījumus nekustamā īpašuma projektos Krievijā un citās NVS valstīs.”

Par Parex Asset Management:
A/s Parex banka meitas sabiedrība Parex Asset Management (PAM), kas patlaban pārvalda aktīvus vairāk nekā 1 miljarda eiro apjomā, ir lielākā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Baltijas valstīs. PAM aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā kā vietējiem, tā arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAM meitas uzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā.


Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses