Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Parex banka paplašina darbību Rietumeiropā un atver filiāli Hamburgā

Šodien, 7.augustā Parex banka atver savu otro filiāli Vācijā, un pēc kopskaita trešo kādā no vecās Rietumeiropas valstīm. Pirmo ārvalstu filiāli Parex banka atvēra 2005.gada oktobrī Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, bet otro – 2006.gada maijā Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Jaunā Parex bankas filiāle atradīsies vienā no lielākajām Eiropas ostas pilsētām – Hamburgā. Latvijas Parex banka ir pirmā jauno Eiropas Savienības dalībvalstu kredītiestāde, kas sākusi darbību kādā no Rietumeiropas finanšu tirgiem, atverot filiāli.

Parex bankas viceprezidents Gatis Kokins: „Ar jaunās filiāles atvēršanu Vācijas pilsētā Hamburgā mēs turpinām bankas izaugsmi veco rietumvalstu virzienā. Tā izrādījusies veiksmīga, jo šī reģiona iedzīvotājiem ir ievērojama interese par Parex bankas piedāvātajiem pakalpojumiem. Hamburgu mēs esam izvēlējušies kā Vācijas lielāko Hanzas savienības pilsētu, kuru ar Rīgu saista senas draudzības un tirdzniecības saites. Papildus termiņdepozītu piedāvājumam privātpersonām Hamburgā mēs ceram uzsākt arī uzņēmumu apkalpošanu, jo Hamburga ir slavena ar savu biznesa ķērienu un ziemeļnieciskajām tradīcijām. Parex bankai jau tagad Hamburgā ir vairāki klienti, jo mēs esam vienīgā banka Baltijas reģionā, kas, piemēram, aktīvi piedāvā kuģu finansēšanas pakalpojumus.”

Parex bankas darbības rādītājus Vācijas un Zviedrijas finanšu tirgos raksturo sekojoši skaitļi:

- 2007.gada jūlijā klientu noguldījumu apjoms Vācijā sasniedzis 32 miljonus eiro, palielinoties par 33%, salīdzinot ar šī gada sākumu, savukārt Zviedrijā Parex banka noguldījumos piesaistījusi 29 miljonu eiro, kas ir 4.5 reizes vairāk nekā šī gada sākumā. Tādējādi Parex bankas piesaistīto noguldījumu apjoms Rietumvalstu tirgos 2007.gada pirmajos septiņos mēnešos ir audzis 2 reizes, kas ievērojami pārsniedz līdzīgus rādītājus Latvijā;

- Patlaban Vācijā Parex bankai ir 2300 klientu un 12 darbinieku. Jaunajā Hamburgas filiālē strādās 8 darbinieki.

Parex banka patlaban aktīvi meklē telpas jaunai filiālei Bavārijas sirdī Minhenē. Turklāt Parex banka vēl šī mēneša laikā plāno atvērt savu filiāli Zviedrijas pilsētā Malmē, kas atrodas netālu no Dānijas un kalpos arī kā atbalsta punkts Parex bankas aktivitātēm Dānijas karalistē.

Rietumeiropas tirgus izpēti Parex uzsāka jau deviņdesmito gadu beigās, 1998.gadā atverot pārstāvniecību Frankfurtē. Šajā laikā Parex speciālistiem izdevies nodibināt ciešas lietišķās attiecības ne tikai ar Vācijas biznesmeņiem, bet arī ar Vācijas finanšu institūcijām. Nepilnu 10 gadu laikā sindicētajos kredītos, kuri piešķirti Parex bankai, aktīvi piedalījušās 20 Vācijas bankas (kā, piemēram Bayerische Landesbank, Commerzbank AG, Dresdner Bank AG, DZ Bank AG (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), HSH Nordbank AG, Landesbank Baden-Wurttemberg, Landesbank Berlin AG, LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, Landesbank Saar, Landesbank Sachsen Girozentrale) kopumā investējot vairāk nekā 600 miljonus eiro.

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā  3,9 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses