Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Parex banka un Latvijas vēstniecība Lielbritānijā pulcē pasaules top finanšu speciālistus "Latvijas investīciju dienā"

Šodien, 10.septembrī, Londonā notika seminārs “Latvijas Investīciju Diena”. Tas ir jau trešais ikgadējais "Parex bankas" un Latvijas Republikas vēstniecības Lielbritānijā kopīgi rīkotais šāda veida pasākums. Seminārā tika apskatīti tādi jautājumi kā Latvijas makroekonomiskā vide, attīstības stratēģija, kā arī investīciju vide valstī, un, tas pulcēja simts piecdesmit vadošo banku un finanšu sfēras speciālistu.

Semināru atklāja Viņa Ekselence Latvijas Republikas vēstnieks Lielbritānijā Indulis Bērziņa kungs un "Parex bankas" padomes priekšsēdētāja vietnieks, bijušais Latvijas Republikas Ministru prezidents, Valdis Birkava kungs. Viņi savās uzrunās uzsvēra Lielbritānijas un Latvijas divpusējo attiecību attīstīšanas nozīmīgumu.

V.E. Indulis Bērziņš savā uzrunā teica: “Latvijas un Lielbritānijas ekonomiskās un kultūras saites ar katru gadu kļūst arvien ciešākas. Lielbritānija ir kļuvusi par piekto nozīmīgāko Latvijas eksporta partneri, ar pozitīvu bilanci no Latvijas puses. Mūsu valstīm ir līdzīgi viedokļi daudzos jautājumos kā liberalizācija, tirgus atvērtība un konkurence. Aktīvas ir arī mūsu valstu politiskās saites – aizvadītā gada beigās Latviju apmeklēja gan Viņas Majestāte Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Karaliene Elizabete II, gan bijušais Premjerministrs Tonijs Blērs (Tony Blair). Savukārt Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis dosies vizītē uz Lielbritāniju šā gada novembrī. Šīs ir tikai dažas no mūsu valstu amatpersonu starpvalstu vizītēm. Mēs patiešām ceram, ka šīs augsta ranga amatpersonu tikšanās dos impulsu mūsu ekonomisko attiecību izaugsmei, īpaši investīciju jomā.”

““Latvijas Investīciju Diena” Londonā ir kļuvusi par lielisku tradīciju un mēs priecājamies, ka ar katru gadu tās dalībnieku skaits ievērojami pieaug. Pieaug arī valsts pārstāvju skaits, kurus esam aicinājuši uzstāties mūsu seminārā objektīva viedokļa un nepastarpinātas informācijas sniegšanai par šobrīd tik aktuālo tēmu - Latvijas ekonomikas attīstība. Priecājamies, ka ar šī semināra starpniecību varam sniegt tik svarīgo informāciju starptautiskās finanšu sabiedrības vadošajiem pārstāvjiem”, piebilda Valdis Birkavs.

“Latvijas Investīciju Dienas” Londonā ietvaros noritēja trīs paneļdiskusijas par sekojošām tēmām: “Latvijas makroekonomiskā vide un banku sektors”, “Banku sektors strauji augošas ekonomikas apstākļos: riski un iespējas”, kā arī “Investīciju iespējas Latvijā”.

“Latvijas Investīciju Dienā” uzstājās šādi valsts institūciju un privātā sektora pārstāvji: Uldis Rutkaste (Latvijas Bankas prezidenta padomnieks, Monetārās politikas pārvaldes galvenais ekonomists), Andris Rozentāls (Latvijas Komercbanku asociācijas viceprezidents), Indra Freiberga (Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Lielbritānijā vadītāja), Roberts Idelsons ("Parex Asset Management" prezidents), Jevgēnijs Zolotarevs (Parex bankas valdes loceklis, vecākais viceprezidents kapitāla tirgu un investīciju jautājumos), Uldis Upenieks ("Parex bankas" Klientu pārraudzības daļas vadītājs, MLRO) un Līga Puriņa ("Parex bankas" vecākā viceprezidente risku pārvaldības jautājumos).

Par "Parex banku":

"Parex banka" ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 3,9 miljardi EUR. "Parex banka" saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam "Parex bankai" ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Hamburgā, Stokholmā, Malmē un Tallinā, meitas banka "AP Anlage und Privatbank AG" Šveicē un "Parex bankas" Lietuvā. "Parex banka" ir vienīgais "American Express" sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt "American Express" kredītkartes. "Parex bankai" ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:

Viktors Zaķis, korporatīvo komunikāciju speciālists

Tālrunis 67010141 vai 29476754

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses