Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pārskats par apdrošināšanas tirgus attīstību un pieprasītākajiem apdrošināšanas veidiem 2008.gada 1.ceturksnī

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotā detalizētā informācija par apdrošināšanas sabiedrību darbības rezultātiem 2008. gada 1. ceturksnī liecina, ka šajā periodā apdrošināšanas sabiedrības kopumā parakstījušas prēmijas Ls 98,3 milj. apmērā. Salīdzinot ar 2007. gada attiecīgo laika periodu, apdrošināšanas tirgus apjoms palielinājies par Ls 21,4 milj.

jeb 28%.Izmaksāto atlīdzību apjoms, salīdzinot ar 2007. gada 1. ceturksni, pieaudzis krietni straujāk – par 63% jeb Ls 18 milj., un kopumā atlīdzībās izmaksāts Ls 46,6 milj.Pieci pieprasītākie apdrošināšanas veidi šī un pagājušā gada 1. ceturksnī nav mainījušies. Joprojām līderpozīcijā atrodas sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana (KASKO), kurā  parakstītas prēmijas Ls 26,2 milj. apmērā (27% no kopējā apdrošināšanas tirgus), kas ir par Ls 3,6 milj. jeb 16% vairāk nekā pērnā gada 1. ceturksnī. Tradicionāli arī vislielākais īpatsvars izmaksāto atlīdzību jomā – Ls 16,9 milj. jeb 36% no tirgus – ir sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanā. Salīdzinot ar pērnā gada 1. ceturksni, atlīdzības pieaugušas par Ls 5,7 milj. jeb 51%.Kā katra gada sākumā, otrais pieprasītākais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana. Šajā apdrošināšanas veidā parakstītas prēmijas Ls 21,6 milj. apmērā (22% no tirgus), kas ir par Ls 4,4 milj. jeb 25% vairāk nekā 2007. gada 1. ceturksnī. Atlīdzību ziņā veselības apdrošināšana atrodas 3. vietā ar izmaksātiem Ls 8,7 milj. (19% no tirgus) – par Ls 2,8 milj. jeb 49% vairāk nekā pērn. Trešo vietu populārāko apdrošināšanas veidu vidū pēc parakstītajām prēmijām ieņem sauszemes transportlīdzekļu OCTA apdrošināšana, kurā parakstītas prēmijas Ls 19,3 milj. apmērā (20% no tirgus). OCTA apdrošināšanā vērojams vislielākais procentuālais parakstīto prēmiju pieaugums (starp 5 populārākajiem veidiem) – par Ls 7,5 milj. jeb 63% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā. Atlīdzībās OCTA apdrošināšana ieņem 2. vietu ar izmaksātiem Ls 10,7 milj. (23% no tirgus) – par Ls 4,1 milj. jeb 62% vairāk nekā pērnā gada 1. ceturksnī.Arī īpašuma apdrošināšana saglabā savu ceturto vietu parakstīto prēmiju un izmaksāto atlīdzību topā. Šajā veidā parakstītas prēmijas Ls 11,7 milj. apmērā (12% no tirgus), kas ir par Ls 2,4 milj. jeb 26% vairāk nekā pagājušā gada 1. ceturksnī. Atlīdzībās īpašuma apdrošināšanā izmaksāts Ls 4,5 milj. (10% no tirgus), kas ir par 87% jeb Ls 2,1 milj. vairāk nekā 2007. gada 1. ceturksnī.Piektajā pieprasītākajā apdrošināšanas veidā – dzīvības apdrošināšanā* – šī gada 1. ceturksnī parakstītas prēmijas Ls 9,6 milj. apmērā (10% no tirgus), kas ir par Ls 0,8 milj. jeb 9% vairāk nekā pērnā gada 1. ceturksnī. Atlīdzībās dzīvības apdrošināšanā manāms visstraujākais procentuālais pieaugums (starp 5 populārākajiem veidiem) – par Ls 1,6 milj. jeb 136% vairāk, salīdzinot ar 2007. gada 1. ceturksni. Kopumā dzīvības apdrošināšanā atlīdzībās izmaksāts Ls 2,7 milj. (6% no tirgus).* iekļauti pieejamie dati par 4 apdrošināšanas sabiedrību un 5 ārvalstu apdrošinātāju filiāļu piedāvāto uzkrājošo apdrošināšanuJuris DumpisLAA prezidents2008. gada 4. jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses