Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pasniegs otro Alberta stipendiju Latvijas Mākslas Akadēmijas studentiem

25. oktobrī plkst. 16.00, Rīgā, Alberta ielā 1 tiks pasniegta ikgadējā Alberta stipendija. Tāpat kā pērn, stipendiju pasniegs SIA „Forburga” vadošais akcionārs Māris Alberts kopā ar Latvijas Mākslas Akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu.

Pagājušajā gadā Alberta stipendiju ieguva LMA Glezniecības nodaļas studente Anete Vasiļjeva. Viņas darbs tika atzīts par labāko gleznu, kurā atainota Rīgas jūgendstila arhitektūra. „Iegūtā stipendija man deva iespēju realizēt idejas – fotografēt, attīstīt bildes, tās izmantoju kā skices gleznām. Tāpat varēju nopirkt vairāk krāsu, realizēt idejas, kuru nekad netrūkst. Alberta stipendija bija iespēja strādāt un pilnveidoties, tāpēc vēlreiz saku paldies!” sacīja Anete. Šī gada pavasarī, laikā no 14. februāra līdz 1. martam notika Anetes Vasiļjevas otrā personālizstāde – „Kodēts”, galerijā „Pedants”.

Šī gada konkursa tēma bija „Klusā Pārdaugava” un žūrijas vērtējumam tika saņemtas 70 gleznas, no kurām SIA „Forburga” un Latvijas Mākslas Akadēmijas žūrija izvēlējās 50 labākās. SIA „Forburga” Pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Kalniņa sacīja, ka šajā gadā stipendijas konkursam saņemts daudz vairāk gleznu, tās ir profesionālākas un pārdomātākas. Viņa pieļāva domu, ka šogad pateicīga bijusi konkursa tēma – „Klusā Pārdaugava”, kas studentiem pavēra plašākas radošās iespējas.

Baiba Kalniņa pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Mākslas Akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu un Stikla katedras lektori Ilzi Dūdiņu, kā rezultātā konkurss kļūst arvien populārāks. Plānots, ka nākamajos gados SIA „Forburga” LMA studentu atbalstam piesaistīs arī citus nekustamo īpašumu attīstītājus.

Informācija par Alberta stipendiju:
Alberta stipendija tiek pasniegta otro gadu pēc kārtas, tās mērķis ir atbalstīt topošos, talantīgos māksliniekus. Stipendiāts mācību gada garumā ik mēnesi saņem stipendiju 100 LVL apmērā, ko izlieto pēc saviem ieskatiem.

Ideja par Alberta stipendijas piešķiršanu LMA studentiem radās 2006. gada vasarā, kad, strādājot pie vēsturiskā nama Alberta ielā 1 atjaunošanas, "Forburga" darbinieki pamanīja studentus kas gleznoja šīs skaistās Rīgas ielas ēkas. Pēc LMA studentu vasaras darbu skates apmeklējuma, tika pieņemts lēmums par jauno gleznotāju atbalstu.

    Katru gadu konkursam tiek izsludināta cita tēma, kas sasaucas ar SIA „Forburga” aktuālo projektu. Pērn šī tēma bija jūgendstila arhitektūra Rīgā, bet šogad uz Alberta stipendiju varēja pretendēt jebkurš LMA students, kuru aizrauj klusās Pārdaugavas ainavu gleznošana. Līdz oktobra vidum labākie darbi bija skatāmi Alberta ielā 1, izstādē „Klusā Pārdaugava”. Šī gada stipendiju konkurss noslēgsies ceturtdien, 25. oktobrī plkst. 16.00, Rīgā, Alberta ielā 1.

Informācija par SIA „Forburga”:
SIA „Forburga” ir viens no STATS grupas uzņēmumiem, tas nodarbojas ar nekustamo īpašumu projektu attīstību. Nozīmīgākie SIA „Forburga” pabeigtie projekti ir daudzdzīvokļu namu rekonstrukcija Rīgā, Alberta ielā 1, Ausekļa ielā 11, Eksporta ielā 12 un daudzdzīvokļu nama būvniecība Cēsu rajonā, Zvārtas ielā 5a un Siguldā, O.Kalpaka ielā 13. SIA „Forburga” aktuālie projekti ir daudzdzīvokļu nama būvniecība Rīgā, Dārza ielā 20, biroju  kompleksa rekonstrukcija Rīgā, Kroņu ielā 13a un rūpnīcas ēkas rekonstrukcija par Forburgas biroju kompleksu Rīgā, Ūnijas ielā 8.

Informāciju sagatavoja Ilze Ivanova, SIA „STATS Invest” komunikācijas projektu vadītāja.

Plašāka informācija: SIA „Forburga” pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Kalniņa, tālr.: 7357153, 29259025, www.forburga.lv, www.stats.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses