Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pētījumā noskaidros Latvijas iekārotāko darba devēju

Personāla atlases portāls "WorkingDay" pētījumā noskaidros Latvijas iekārotāko darba devēju, aģentūrai BNS pavēstīja mārketinga direktors Māris Silinieks.

"WorkingDay Latvia" pētījuma "Iekārotākais darba devējs 2007", kas Latvijā notiks pirmoreiz, mērķis ir noskaidrot uzņēmumu - darba devēju - reputāciju darba tirgū, kā arī galvenos motivējošos faktorus, kas darba ņēmējiem liek izvēlēties, kurā no šiem uzņēmumiem strādāt.

"Ikdienas darbā "WorkingDay Latvia" personāla atlases speciālisti bieži sastopas ar situāciju, ka darba devēju reputācija darba tirgū ir atšķirīga no tā, ko darba devējs piedāvā saviem darbiniekiem - darba saturs, vadības attieksme, sociālās garantijas, atalgojums, apmācības un izaugsmes iespējas, darba apstākļi, prestižs un citi faktori. Tas rada šķēršļus kvalitatīva darbaspēka piesaistīšanai uzņēmumam," norādīja Silinieks.

Tāpēc personāla atlases un darbinieku nomas uzņēmuma "WorkingDay Latvia" vadība pieņēmusi lēmumu sākt ikgadēju darba devēju reputācijas pētījumu, kas darba devējiem palīdzēs apzināties savu pozicionējumu darba tirgū, bet darba ņēmējiem kalpos par labu ceļvedi savas ideālās darba vietas sameklēšanā, viņš skaidroja.

Pētījums no 2007.gada tiks veikts reizi gadā. Darba devējiem tas ļaus sekot sava tēla izmaiņām darba tirgū un pieņemt lēmumus par nepieciešamajām reklāmas vai sabiedrisko attiecību aktivitātēm, lai spodrinātu tēlu un atpazīstamību potenciālo darba ņēmēju vidū. Būtisks veids, kā darba devējs informē darba tirgus dalībniekus par savu uzņēmumu, ir arī darba sludinājumi.

Ar pētījuma rezultātiem "WorkingDay Latvia" iepazīstinās nākamā gada 9.janvārī.

"WorkingDay Latvia" Latvijā darbojas desmito gadu. Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas apkopotā informācija liecina, ka 2006.gadā "WorkingDay Latvia" personāla atlases pakalpojumu sniedzēju vidū ir izvirzījies līderos ar 613,7 tūkstošu latu apgrozījumu. Uzņēmuma apgrozījums ceturto gadu turpina pieaugt vidēji par 90% gadā. 2006.gadā "WorkingDay Latvia" personāla atlases pakalpojumus ir izmantojuši 464 uzņēmumi un speciālisti ir veikuši atlasi 2029 amata konkursiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses