Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pirmo reizi Latvijā kredītņēmēji varēs apdrošināties pret īslaicīgu darbnespēju un piespiedu bezdarbu

Pirmo reizi Latvijā SEB Unibanka un vadošā starptautiskā apdrošināšanas sabiedrība Genworth Financial piedāvā kredītu maksājumu apdrošināšanu, kas palīdzēs kredītņēmējiem pildīt savas finansiālās saistības piespiedu bezdarba, īslaicīgas darbnespējas vai hospitalizācijas gadījumos. Uzņemoties kredītsaistības, ikvienam cilvēkam individuāli vai ģimenei kopumā ir jārēķinās ar negaidītiem dzīves pavērsieniem, kas var samazināt ienākumus, bet tajā pašā laikā ir jāturpina segt ikmēneša kredītmaksājumi.

Līdz ar to kredītņēmējiem ir svarīgi saglabāt regulārus ienākumus visā kredīta apmaksas laikā. Sākot ar 6. jūniju, SEB Unibanka sadarbībā ar Genworth Financial piedāvās kredītu maksājumu apdrošināšanu. Kamēr kredītņēmējs ārstējas vai ir jauna darba meklējumos, kredītu maksājumu apdrošināšana palīdzēs pildīt finansiālās saistības. Kredītu maksājumu apdrošināšanu var iegādāties jaunie hipotekāro kredītu ņēmēji. SEB Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols: „Kredītu maksājumu apdrošināšana ir jauns pakalpojums ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Šī apdrošināšana ļauj kredītņēmējiem justies drošāk par rītdienu – kredīta maksājumi tiks apmaksāti gadījumos, kad notiek neiedomājamais un tiek zaudēts regulārs ienākumu avots. Par šī pakalpojuma nepieciešamību liecina Ziemeļvalstu pieredze, kur kredītu maksājumu apdrošināšana ir pieejama kopš 90-to gadu sākuma. Genworth Financial pieredze rāda, ka apdrošināšana ir palīdzējusi tūkstošiem cilvēku Ziemeļvalstīs. Genworth Financial ir uzticams partneris ar ievērojamo starptautisko pieredzi vairākos apdrošināšanas pakalpojumu segmentos.” Genworth Financial Ziemeļeiropas reģiona direktore Erja Virtaneva: “Mēs esam gandarīti par sadarbības uzsākšanu ar SEB Unibanku. Genworth Financial ir uzkrājis ievērojamu pieredzi kredītu maksājumu apdrošināšanas pakalpojuma sniegšanā Eiropā, un tagad mēs piedāvājam savu ekspertīzi arī Baltijas valstīs. Mūsu biznesa panākumi ir balstīti uz stiprām partnerattiecībām ar mūsu klientiem un abpusēju uzticību, kas ļauj izstrādāt patērētājiem nepieciešamus apdrošināšanas produktus.”

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.
Genworth Financial ir vadošā  apdrošināšanas kontrolakciju sabiedrība, kas piedāvā dzīvības apdrošināšanu, maksājumu aizsardzības apdrošināšanu, pensijas uzkrājuma veidošanu, investīciju un hipotēku apdrošināšanu vairāk kā 15 miljoniem klientu 25 valstīs. Vairāk par Genworth Financial: www.genworth.com.

Papildu informācija:
Agnese Gribuste, SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, tālr.: 67779978, 29149306

Elza Zandersone, SEB Unibankas kreditēšanas produktu attīstības speciāliste, tālr.: 67215814

Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv  
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses