Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: AAS BTA meitas uzņēmums Lietuvā ieņem otro vietu apdrošināšanas tirgū

Strauju izaugsmi šogad BTA uzrāda arī Lietuvā – tās meitas uzņēmums BTA Draudimas šā gada septembrī ieņēmis jau otro vietu Lietuvas apdrošinātāju vidū jeb 12.3% no Lietuvas nedzīvības apdrošināšanas tirgus ar parakstītajām bruto prēmijām 21 285 246 LVL apmērā. Tas skaidrojams ar aktīvu uzņēmuma biznesa attīstību un paplašināšanu kaimiņvalstī, pilnveidojot pakalpojumu klāstu, restrukturējot administratīvos resursus un pārdošanas un klientu apkalpošanas procesus.

Kopumā Lietuvas apdrošināšanas sektors šā gada 9 mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada šo pašu periodu ir piedzīvojis 28% kritumu parakstīto bruto prēmiju ziņā, turpretim BTA Draudimas – tikai 7%. Uzņēmums šajā periodā guvis peļņu 4.8 miljonu litu jeb 1 miljona latu apmērā.

BTA Draudimas ir Lietuvas tirgus līderis Vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā ar tirgus daļu 21.4% apmērā un Finanšu risku apdrošināšanā ar tirgus daļu 33.5% apmērā. Uzņēmuma portfelis šajos veidos sastāda attiecīgi 10.3% un 7%.

Otro vietu tirgū ar 22.2% BTA Draudimas ieņem OCTA veidā, kas vienlaikus ir arī uzņēma vadošais apdrošināšanas veids, sastādot 60.9% no portfeļa.

Trešajā vietā ar tirgus daļu 15.2% apmērā uzņēmumu ierindo Ceļojumu un Nelaimes gadījumu apdrošināšana, šie veidi sastāda 6.3% no BTA Draudimas portfeļa.

„Gada sākumā izvirzījām ambiciozu mērķi – kļūt par vienu no vadošajām Lietuvas apdrošināšanas kompānijām. Nepilna gada laikā, apvienojot akcionāru, uzņēmuma vadības un visas komandas pūles, entuziasmu un nenogurstošu darbu, no 4.vietas esam pakāpušies uz 2. vietu Lietuvas apdrošināšanas tirgū. Šādi panākumi iedvesmo, un esam apņēmības pilni sekot uzņemtajam kursam, lai uzņēmuma izaugsme turpinātos un BTA Draudimas nostiprinātos ne vien tirgū, bet arī iedzīvotāju apziņā kā uzticams un drošs sadarbības partneris,” sasniegumus komentē BTA Draudimas ģenerāldirektors Tadeušs Podvorskis.

Latvijas apdrošināšanas sabiedrība BTA uzsāka darbību Lietuvā, 2002. gada februārī iegādājoties 100% Lietuvas apdrošināšanas uzņēmuma LTB Draudimas akciju. Tā paša gada martā uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz BTA Draudimas.

BTA Draudimas sadarbojas gan ar privātpersonām, gan uzņēmumiem, piedāvājot tiem galvenos apdrošināšanas produktus – OCTA un KASKO apdrošināšanu, Īpašuma apdrošināšanu, Personu apdrošināšanu, Finanšu risku apdrošināšanu un citus veidus. BTA Draudimas ir arī viens no tirgus līderiem Gaisa kuģu apdrošināšanā Lietuvā, Obligātajā medicīnas iestāžu civiltiesiskajā apdrošināšanā un Brokeru un brokeru obligātajā civiltiesiskajā apdrošināšanā. Pagājušajā gadā BTA Draudimas papildināja savu apdrošināšanas produktu portfeli, pievienojot tam Juridisko personu medicīnisko apdrošināšanu.

Sagatavoja:
Ilva Priedniece
BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore
Tālr.: 2 6 12 12 12
BTA mājas lapa: www.bta.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses