Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: A/s "Hansabanka" 17.martā kļūst par "Swedbank"

Šodien, 2009.g. 17.martā AS “Hansabanka” maina savu juridisko nosaukumu un turpmāk būs “Swedbank” AS. Ar šo soli tiek veiksmīgi noslēgts pagājušajā gadā uzsāktais vienotā zīmola ieviešanas process. Igaunijā bankas jaunais nosaukums būs “Swedbank” AS un Lietuvā – “Swedbank” AB.

Swedbank klientiem nosaukuma maiņa nekādas papildu darbības neradīs – arī pēc juridiskā nosaukuma maiņas visi līgumi un vienošanās, kas slēgtas ar AS „Hansabanka” vai tās struktūrvienībām, ir spēkā. Reģistrācijas numurs, SWIFT kods, IBAN konta numuri un rekvizīti saglabājas iepriekšējie.

Pēc juridiskā nosaukuma maiņas 17.martā visos līgumos, vienošanās un citos dokumentos jau tiks izmantots jaunais juridiskais nosaukums - „Swedbank” AS. Kā servisa organizācija Swedbank arī pēc juridiskā nosaukuma maiņas akceptēs dokumentus gadījumos, ja tajos vēl būs norādīts līdzšinējs juridiskais nosaukums.

Par Swedbank Grupu
Swedbank ir Hansabankas stratēģiskais investors jau kopš 1998. gada. 2005. gada pavasarī Swedbank Grupa iegādājās 100% AS Hansapank (Igaunija) akcijas, kam savukārt pieder 99,99% AS „Hansabanka” (Latvija) akcijas. Swedbank grupas vēsture aizsākās 1820. gadā, kad tika dibināta pirmā krājbanka Gēteborgā. Šobrīd Swedbank grupa darbojas ne tikai Zviedrijā, Baltijā, Krievijā, Ukrainā, bet arī Somijā, Norvēģijā, Dānijā, Spānijā, ASV, Ķīnā un Japānā. Grupā strādā vairāk nekā 22,000 darbinieku. Zviedrijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā kopā tiek apkalpoti vairāk nekā 9 miljoni klienti-privātpersonas un 500,000 korporatīvie klienti. Swedbank zīmols tika izveidots FöreningsSparbanken un Hansabank grupas ciešā sadarbībā 2006. gadā.

Papildu informācija:
Kristīne Jakubovska
Swedbank preses sekretāre Latvijā
Tālr.: 67444560, 29128208
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses