Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: ERGO otrajā vietā Baltijas apdrošināšanas tirgū

Šī gada pirmajā pusgadā ERGO uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā veiksmīgi īstenojuši kopīgu attīstības stratēģiju, iegūstot 14,2% Baltijas tirgus daļas un tādējādi kļūstot par otro lielāko apdrošināšanas sabiedrību grupu Baltijā.

Veiksmīgie rādītāji Baltijas mērogā apliecina, ka ir attaisnojusies ERGO stratēģija Baltijas valstu speciālistus un vadītājus apvienot kopīgā darbībā. Pirmkārt, tas atspoguļojas apdrošināšanas sabiedrību pārvaldes modelī, kad visus būtiskos lēmumus pieņem viena Baltijas valde, kurā pārstāvēti visu trīs valstu ERGO apdrošināšanas sabiedrību vadītāji. Otrkārt, attīstību lielā mērā ietekmējis lēmums pārstrukturizēt Baltijas uzņēmumus, izveidojot vienotas Eiropas komercsabiedrības un kompetenču centrus, kas nodrošinātu visu Baltijas valstu labāko speciālistu kopīgu darbu produktu izstrādē un uzņēmuma ilgtermiņa mērķu īstenošanā. Lai gan šīs pārmaiņas joprojām ir procesā, jau tagad ERGO speciālisti veselības, dzīvības apdrošināšanas un pensijas fondu jomā strādā pie jauniem risinājumiem un produktu uzlabojumiem.

Visās ERGO apdrošināšanas sabiedrībās Baltijā 2008.g. pirmajā pusgadā ir audzis parakstīto prēmiju apjoms, Lietuvā un Igaunijā palielinājusies arī apdrošināšanas sabiedrību tirgus daļa. Apdrošināšanas sabiedrības ERGO Latvija šī gada pirmajā pusē parakstīto prēmiju apjoms bijis 10 404 663 LVL, kas ir par 12% vairāk nekā pirms gada, savukārt izmaksātās atlīdzības sastāda 5 086 578 LVL.

„Ar gandarījumu varam secināt, ka 2008.g. pirmā puse bijusi veiksmīga visām ERGO grupas Baltijas apdrošināšanas sabiedrībām, kā rezultātā izdevies palielināt kopējo tirgus daļu Baltijā,” komentē Dr. Kestutis Bagdonavičius, ERGO apdrošināšanas sabiedrības Baltijas valstīs valdes priekšsēdētājs. „Latvijā īpaši labi veicies īpašuma un dzīvības apdrošināšanas segmentā. Pozitīvo rādītāju pamatā ir gan veiksmīga savstarpēja sadarbība Baltijas līmenī, gan arī mērķtiecīga papildus pakalpojumu pārdošana esošajiem klientiem katras valsts tirgū.
Kopumā Latvijas tirgum joprojām redzam labas attīstības iespējas, tomēr vislielāko potenciālu pašlaik saskatām Igaunijā, savukārt Lietuvā tādu pieaugumu kā līdz šim vairs neprognozējam. Neskatoties uz šī brīža ekonomisko lejupslīdi, turpinām īstenot savus plānus un 2010.gadā plānojam sasniegt līdera pozīcijas Baltijas tirgū.”

ERGO Latvija valdes locekle Ingrīda Ķirse skaidro, ka „Pirmā pusgada ERGO Latvija AAS rezultāti sasniegti gan ieviešot efektīvu un Baltijas mērogā vienotu riska parakstīšanu un zaudējumu regulēšanu, gan nepārtraukti uzlabojot darba efektivitāti. ERGO sabiedrības Baltijā ir izvirzījušas kopējus mērķus, un pirmā pusgada rezultāti ir atspoguļojums mērķtiecīgai darbībai šo mērķu sasniegšanai”.

Palielinot savu Baltijas tirgus daļu, ERGO grupas Baltijas uzņēmumi apsteiguši SAMPO/IF, kuru tirgus daļa ir 13,9%, bet nedaudz atpaliek no apdrošināšanas sabiedrības CODAN, kam pieder 17,4% Baltijas apdrošināšanas tirgus.

Informāciju sagatavoja:
Karīna Puga
ERGO Latvija sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67081941
E-pasts [email protected]

Uzziņai:
ERGO Latvija un ERGO Latvija dzīvība ir apdrošināšanas sabiedrības, kas savu darbību uzsāka 2001.gadā, apvienojot vairākas Latvijas apdrošināšanas tirgū strādājošas apdrošināšanas sabiedrības - Rīgas Fenikss, Alterna un Latgarants.

Šobrīd ERGO ir plašākais pārdošanas tīkls Latvijā ar 7 reģionālajiem centriem, kas koordinē 78 birojus, 42 aģentūrām, 408 apdrošināšanas starpniekiem, kā arī pārstāvību 48 brokeru sabiedrībās un 6 bankās. ERGO sniedz daudzpusīgu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu – gan risku apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.

ERGO Latvija AAS un ERGO Latvija Dzīvība AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 22 Eiropas valstīs. Apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība Münich Re. ERGO apdrošināšanas grupa ieņem pirmo vietu Eiropā veselības un juridisko pakalpojumu apdrošināšanas jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses