Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: "Holdings IGK AG", Latvijas kompānijas "Balt Risk" īpašnieks, ir izveidojis globālu partneru tīklu

Holdings IGK AG (Vācija), Latvijas kredītmenedžmenta kompānijas Balt Risk galvenais akcionārs, ir pabeidzis globāla partneru tīkla izveidi. Tas iekļauj 183 valstis un 146 partnerus*. Tik apjomīga tīkla nav nevienam citam tirgus dalībniekam, kas sniedz pilnu kredītmenedžmenta pakalpojumu spektru un darbojas Centrāleiropas, kā arī Baltijas un NVS valstu reģionā.

„Partneru tīkla izveide IGK prasīja nepilnus trīs gadus. Mēs sākām procesu 2007. gadā, kad pārtraucām ilggadējo aliansi ar Francijas apdrošināšanas koncernu Coface, ar kuru mums bija atšķirīgi uzskati par kopīgā biznesa attīstības stratēģiju. Toreiz pieņemtais lēmums ļāva IGK Group dinamiskāk paplašināt darbību mūsu nozīmīgākajos tirgos – Baltijas valstīs, NVS un it īpaši Krievijā un Ukrainā.

Patlaban šajā reģionā holdingam ir teju desmit meitasuzņēmumu, kuru portfelis sevī ietver kredītmenedžmenta instrumentu klasisko komplektu – kredītu-finanšu atskaites par darījumu partneru kredītspēju/maksātspēju, debitoru parādu piedziņa, nemaksāšanas risku apdrošināšana. Pabeiguši veidot globālu partneru tīklu, kas ļaus sniegt profila pakalpojumus visā pasaulē, mēs turpināsim dibināt jaunas kompānijas eksporta tirgos,” pavēstīja Gaļina Seržante, holdinga IGK AG izpilddirektore un uzņēmuma Balt Risk valdes locekle.

Seržantes kundze uzsvēra, ka tik vērienīga partneru tīkla izveide ir unikāls gadījums Baltijas biznesā.

Pēdējo trīs gadu laikā IGK un tā meitasuzņēmumu speciālistu komandai izdevies aptvert ap 75% ārvalstu apdrošinātāju, kas holdingam pasūta kredītu-finanšu atskaites, kā arī inkaso pakalpojumus Centrāleiropas teritorijā, Baltijas un NVS valstīs. Runa ir par apdrošinātājiem, kas apdrošina pret nemaksāšanas riskiem eksporta un importa darījumos un ģeogrāfiskā ziņā pārstāv gan Rietumeiropu un Ziemeļameriku, gan Āziju, Āfriku un Latīņameriku. Savu artavu šā segmenta pasūtītāju aptveršanā ir devusi arī kompānija Balt Risk, kuras parādu piedziņas koncepcija realizējas pašmāju tirgū Latvijā, kā arī Igaunijā, Lietuvā, Ukrainā un Krievijā.

„Ja jāatceras kāds neparasts atgadījums IGK praksē un patiesi spoža veiksme parādu piedziņas sfērā, gribētos pastāstīt, kā mēs palīdzējām Krievijas kompānijai kreditorei atgūt miljons dolāru. Šī apaļā summa krāpnieku darbības rezultātā, noslēdzot viltus līgumu ar minēto Krievijas uzņēmumu, bija nonākusi kādā Lietuvas bankā. Kontu arestēja, taču kreditors nekādi netika pie naudas. Laiks ritēja, un tuvojās prasības noilguma termiņš. Kad kreditors uzmeklēja mūs, pirmām kārtām tas lūdza prognozēt, vai lieta patiesi ir bezcerīga. Mēs pesimistisko prognozi neapstiprinājām un piedāvājām risinājumu (patlaban neizklāstīšu visas juridiskās detaļas), kas rezultātā palīdzēja likumīgajam īpašniekam atgūt miljonu. Kopumā process ilga gadu,” pastāstīja G. Seržante, uzsverot, ka IGK praksē tas nav vienīgais gadījums, kad pilnā apjomā izdodas piedzīt patiesi lielas summas, kas mērāmas simtiem un simtiem tūkstošos dolāru un eiro.

*Daļa holdinga IGK partneru darbojas vairāku valstu tirgos.

Par kompāniju Balt Risk (www.balt-risk.lv)
Kompānija Balt Risk sniedz pilnu kredītmenedžmenta pakalpojumu spektru, koncentrējoties uz debitoru parādu profilaksi un piedziņu. Dibināta 1999. gadā, šajā laikā kļuvusi par galveno eksperti kredītmenedžmenta jomā. Galvenie Balt Risk produkti un pakalpojumi: Nemaksātāju reģistrs, kurš darbojas tiešsaistes režīmā, pirmstiesas debitoru parādu piedziņa, negatīvās informācijas par darījuma partneriem un klientiem automātiskais monitorings. Reģistra nemaksātāju datubāze ir viena no lielākajiem kredītinformācijas avotiem Latvijas tirgū, tajā ir dati par gandrīz 300 tūkstošiem uzņēmumu un privātpersonu, bet pieprasījumu skaits, ko veikuši tās lietotāji, ir vairāk nekā sešpadsmit miljoni. Balt Risk ietilpst kompāniju grupā IGK Group.

Par holdingu IGK (www.igk-group.com)
Holdinga IGK AG (Vācija) meitasuzņēmumi darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Krievijā (Maskavā, Tambovā, Samarā un Ņižnijnovgorodā). Pateicoties starptautiskajam partneru tīklam, holdings savus pakalpojumus sniedz visā pasaulē. IGK zīmols ir labi sevi parādījis Rietumeiropas, Āzijas, ASV valstu tirgos, savukārt Baltijā un bijušās NVS valstīs tas ir pazīstams no 1992. gada. Šajā periodā ir uzkrāta milzīga pieredze un izstrādāta sava tehnoloģija kredītrisku vadības jomā, uzņēmumu kredītspējas un maksātspējas novērtēšanā, debitoru parādu piedziņā. Holdinga uzņēmumu pakalpojumu portfelis ietver kredītmenedžmenta klasisku instrumentu komplektu, kurš ļauj uzņēmumiem minimizēt riskus un izvairīties no neplānotiem zaudējumiem, – kredītu-finanšu atskaites par darījumu partneriem (pircējiem, piegādātājiem, konkurentiem), debitoru parādu piedziņa, nemaksāšanas risku apdrošināšana, reitinga atskaišu sagatavošana izstrāde uzņēmumiem, mārketinga pakalpojumi. Holdings pastāvīgi sadarbojas ar tādiem lieliem pasaules nemaksāšanas risku apdrošinātājiem kā Hermes, Atradius, Ducroire.

Papildu informācija
Ļevs Fainveics, kompānijas Balt Risk/holdinga IGK sabiedrisko attiecību konsultants
tālr. 67045835, 29538469, e-pasts – [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses