Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Laika stars" uzsāk Latvijas lielāko uzņēmumu vērtēšanu

Korporatīvo finanšu kompānija Laika Stars uzsākusi ikgadējo Latvijas uzņēmumu novērtēšanu, lai rezultātā izveidotu jau tradicionālo valsts vērtīgāko uzņēmumu sarakstu, ar kuru sabiedrība varēs iepazīties septembrī.

Šogad vērtējamo sarakstā iekļauts gandrīz divreiz vairāk uzņēmumu nekā pērn – kopā aptuveni 500 vietējā kapitāla kompāniju, no kurām sarakstā tiks iekļautas pirmās simt visvērtīgākās.

Minētie vērtējumi tiks izmantoti arī tradicionālā Latvijas 100 visbagātāko cilvēku saraksta izveidē, kas tiks publiskots šā gada oktobrī.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados par pamatu vērtējumam tiks ņemti jaunākie Lursoft un Uzņēmumu reģistrā pieejamie uzņēmumu finanšu dati, kas tiks salīdzināti, ņemot vērā informāciju par notikušiem līdzīgu uzņēmumu pirkšanas/pārdošanas darījumiem, kas ļauj spriest par šībrīža dažādu nozaru uzņēmumu vērtību, kā arī – vērtējamo uzņēmumu objektīvos darbības rādītājus, tostarp apgrozījumu, peļņu u.c.

Datu salīdzināšanai tiek izmantota Laika Stars rīcībā esoša starptautiska biznesa darījumu datu bāze un iepriekšējā pieredze saraksta izveidē, kas ļauj izdarīt zināmus secinājumus un vilkt paralēles.

Laika Stars valdes priekšsēdētājs Vadims Jerošenko, komentējot šā gada uzņēmumu vērtēšanas uzsākšanu, saka: „Ņemot vērā šībrīža situāciju tirgū kopumā, kā arī atsevišķās uzņēmējdarbības nozarēs, šā gada vērtēšanas process ir īpaši intriģējošs mums pašiem – ja iepriekšējās reizēs gadu no gada varēja vērot zināmas nemainīgas tendences, tad pieļauju, ka šogad sarakstā varētu būt vairāk vai mazāk būtiskas izmaiņas. Katrā ziņā, redzot, kas notiek atsevišķās nozarēs, kuru spēlētāji no uzvarētājiem pēdējā gada laikā kļuvuši par zaudētājiem, tā varētu būt.”

Pustūkstoti uzņēmumu Laika Stars vērtēs līdz septembra vidum, kad sadarbībā ar Baltic Screen un laikrakstu Dienas Bizness tiks sagatavots un publiskots jaunais 100 Latvijas visvērtīgāko uzņēmumu tops. Savukārt oktobrī ikvienam būs iespēja iepazīties ar jaunāko Latvijas 100 visbagātāko cilvēku sarakstu, kas arī būs bāzēts uz Laika Stars veikto salīdzinošo analīzi.

Laika Stars ir vadošā korporatīvo finanšu kompānija Latvijā. Laika Stars ir atzīts biznesa vērtēšanas, investīciju projektu attīstības, finanšu vadības konsultāciju un finanšu apmācību eksperts. Uzņēmumā strādā vairāki LĪVA sertificēti biznesa vērtētāji, tāpēc iespējams nodrošināt starptautiskajiem standartiem atbilstošu vērtējumu, kuru akceptē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, bankas, tiesas u.c.

Papildus informācija:
Par uzņēmumu vērtēšanu – Jānis Pinnis
Par Laika Stars – Inese Miķelsone
Tālr.: + 371 67039770
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses