Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Līdz ar valsts līdzfinansējuma samazināšanos pieaugs interese par veselības apdrošināšanu

No nākamā gada pieaugot pacientu līdzmaksājumiem par medicīniskajiem pakalpojumiem, arvien lielāka sabiedrības daļa varētu izvēlēties iegādāties veselības apdrošināšanu, kas nosedz pacientu iemaksas. Cilvēki varētu vairāk sākt novērtēt veselības apdrošināšanas sniegtās priekšrocības un ekonomisko izdevīgumu.

Precīzs līdzmaksājumu pieauguma apjoms vēl nav zināms, tomēr ir skaidrs, ka cilvēkiem nāksies šķirties no lielākas summas vēršoties pēc medicīniskas palīdzības. Līdz ar to kā alternatīvs risinājums būtu veselības apdrošināšana.

Ēriks Gailāns, RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs: „Šobrīd arvien biežāk izskan informācija par pacientu līdzmaksājumu palielināšanos un veselības ministrs jau ir skaidri pateicis, ka palielināsies pacientu iemaksas par ģimenes ārsta apmeklējumu, vizītēm pie speciālistiem un uzturēšanos slimnīcā. Līdz ar to cilvēki visticamāk kā risinājumu pieaugošajām izmaksām par veselības aprūpes pakalpojumiem izvēlēsies veselības apdrošināšanas polisi, kas būs ekonomiski izdevīgāk nekā pašam ik reizi maksāt par vizīti pie ārsta.”

Veselības Ministrija ir paziņojusi, ka no 2009.gada 1.janvāra pieaugs pacientu iemaksas par vizītēm pie ģimenes ārsta, speciālistiem un uzturēšanos stacionāros.

Der atcerēties, ka privātpersonas par iegādāto veselības apdrošināšanas polisi, līdzīgi kā par veselības aprūpes pakalpojumiem, iesniedzot izmaksas attaisnojošos dokumentus Valsts ieņēmuma dienestā, var saņemt atmaksu 25% apmērā.

Ē. Gailāns: „Ja iepriekš varējām teikt, ka strauju popularitātes pieaugumu piedzīvo augstākā līmeņa polises, tad tagad varētu kļūt aktuālākas vienkāršākās polises, kuras sedz pacientu iemaksu ambulatorās un stacionārās iestādēs. Tomēr vēlos uzsvērt, ka polises, kuras ietver arī maksas ambulatoros pakalpojumus saglabās savu vietu, jo privātajās medicīnas iestādēs rindas ir nesalīdzināmi mazākas, līdz ar to garantē ērtāku veselības aprūpes pieejamību un dod iespēju profilaktiski rūpēties par savu veselību. Taču paredzams, ka cilvēki vairāk izvērtēs, kurus maksas ambulatoros pakalpojumus iekļaut polisē.”


RSK apdrošināšanas AS

„RSK apdrošināšanas AS” ir viena no pirmajām riska apdrošināšanas kompānijām Latvijā un viens no līderiem veselības apdrošināšanas tirgū, turklāt vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas aktīvi piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām.

Apdrošināšanas sabiedrības darbība tika uzsākta 1994. gadā kā pašvaldības uzņēmums „Rīgas Slimokase”. Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana.

2005.gada beigās tiek uzsākta darbības restrukturizācija. Rezultātā kompānija iegūst jaunu nosaukumu „RSK apdrošināšanas AS”. Līdz šim tā, galvenokārt, darbojās brīvprātīgās veselības apdrošināšanas tirgū, bet kopš 2006.gada tā sper soli uz priekšu, izvirzot jaunu mērķi - strauji attīstīt citus personu apdrošināšanas veidus – nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ārzemju braucienu apdrošināšanu, ārzemnieku veselības apdrošināšanu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un īpašuma apdrošināšanu. Šīs pārmaiņas sekmē uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Baltijas Apdrošināšanas Nams” RSK apdrošināšanas AS piedāvā arī OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Lai veicinātu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, RSK apdrošināšanas AS ir attīstījusi plašu filiāļu tīklu ar 25 „RSK apdrošināšanas AS” filiālēm un birojiem, kā arī 4 pārdošanas punktiem visā Latvijā.


Informāciju sniedza:

Ēriks Gailāns

RSK apdrošināšanas AS

valdes priekšsēdētājs


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses