Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Parex" pensiju plāni Latvijas tirgū – līderi ienesīguma ziņā

Saskaņā ar Latvijas pensiju fondu pārvaldītāju darbības rezultātiem 2008.gada 31.jūlijā, visiem Parex pensiju plāniem no 2008.gada sākuma, kā arī no to dibināšanas brīža ir pozitīvs ienesīgums. Parex Aktīvais pensiju plāns ir visienesīgākais pensiju plāns Latvijas pensiju sistēmas 2.līmeņa pensiju plānu vidū kopš to darbības sākuma (2003.gada 7.janvāra) ar gada ienesīgumu + 6.14%. Šis rādītājs ir vislabākais visu Latvijas pensiju plānu vidū no to dibināšanas brīža gada procentu izteiksmē.

2008.gads globālajiem fondu tirgiem ir kļuvis par visai nestabilu gadu, tomēr tieši šī sarežģītā tirgus apstākļos kompānija Parex Asset Management (PAM) pierādījusi, ka ir profesionāls pārvaldītājs, kas par savu mērķi izvirza gūt peļņu jebkuras tirgus apstākļos. To apliecina arī situācija konservatīvo plānu segmentā, kurā pensiju plāns Parex Universālais ietilpst visienesīgāko pensiju plānu trijniekā no to darbības sākuma (gada ienesīgums + 4.17% no 2003.gada 7.janvāra).

Spēja stabili pelnīt pensiju plāniem ir ļoti svarīga. Tā, piemēram, par ļoti neliela starpība pensiju plānu vidējā gada ienesīgumā, sasniedzot klientam pensijas vecumu, sniedz jūtamu atšķirību uzkrātajā pensiju kapitālā.
Kompānijas Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons skaidro, kādēļ sarežģītā tirgus situācijā tik ļoti atšķiras dažādu pensiju plānu ienesīguma rādītāji: „PAM aktīvi pārvalda pensiju plānu investīciju portfeli, mainot ieguldījumu sadalījumu starp riskantajiem (akcijas) un konservatīvajiem (depozīti, obligācijas) aktīviem, ņemot vērā attiecīgo tirgus situāciju. Daži citi pārvaldītāji ir mazāk elastīgi, un izvieto ieguldījumus jau iepriekš noteiktās proporcijās, neko nemainot, pat ja tirgus situācija pieprasa noteiktu rīcību. Tieši tādēļ Parex pensiju plānu pārvaldīšanas politika dod labākus rezultātus gan īstermiņā, gan arī ilgtermiņā, kas labi redzams ienesīguma rezultātu salīdzinājumā.”

Operatīvo informāciju par pensiju plānu ienesīgumu un to dalībnieku skaitu var iegūt interneta mājas lapā: www.manapensija.lv.

Sīkāku informāciju par Parex pensiju plāniem var iegūt Parex bankas interneta mājas lapā:
www.parex.lv/lv/private/pension/scheme/aktivais_pensiju_plans
www.parex.lv/lv/private/pension/scheme/universal.

* Fonda vēsturiskais ienesīgums negarantē ienesīgumu nākotnē. Aktīvu pārvaldīšanas kompānija Parex Asset Management, Basteja bulvāris 14, Rīga, LV-1050. Turētāja banka – AS Parex banka, Smilšu iela 3, Rīga, LV-1522.

Par Parex Asset Management:
Parex Asset Management ir lielākā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Latvijā ar vairāk nekā  1.2 miljardu ASV dolāru aktīviem pārvaldīšanā. PAM aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā kā vietējiem, tā arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAM meitas uzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Kompānijas pārstāvniecība darbojas arī Kazahstānā. Žurnāls Funds Europe 2007.gadā kompāniju Parex Asset Management atzina par Labāko Eiropas specializēto investīciju firmu.

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,34 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankā un tās filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2600 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 14 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāle Berlīnē ar klientu apkalpošanas centriem Hamburgā un Minhenē, filiāle Stokholmā ar klientu apkalpošanas centru Malmē, filiāle Tallinā ar klientu apkalpošanas centru Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses