Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: Pirmajā ceturksnī ERGO par 66% palielina tirgus daļu veselības apdrošināšanā

Gada pirmajā ceturksnī „ERGO Latvija dzīvība” AAS veselības apdrošināšanā palielinājusi tirgus daļu par 66%, salīdzinot ar identisku periodu pērn. Tas ir līdz šim labākais ERGO sasniegtais rezultāts. Kopumā pirmajos trīs mēnešos ERGO parakstītas veselības apdrošināšanas prēmijas 2,13 milj. latu apmērā, saglabājot stabilas pozīcijas vadošo tirgus spēlētāju trijniekā.


ERGO: smagākais posms nozarē ir aiz muguras

Veselības apdrošināšanas nozarē šī gada pirmā ceturkšņa laikā tirgus kritums bija vēl lielāks nekā vidēji pagājušajā gadā (20%) un kopumā sasniedza aptuveni 40%. To pamatā veicināja ne tikai kopējā ekonomiskā situācija valstī, bet arī valsts sektora atteikšanās no veselības apdrošināšanas, kā arī fakts, ka cilvēki arvien biežāk izvēlas polises ar sašaurinātu ietverto pakalpojumu klāstu. Tomēr saskaņā ar ERGO speciālistu aplēsēm, smagākais posms nozarē ir aizvadīts un turpmāka lejupslīde nav prognozējama.

Deniss Sazonovs, ERGO valdes loceklis Baltijā: „Neskatoties uz ievērojamo kritumu veselības apdrošināšanas nozarē, kas šī gada pirmajā ceturksnī sasniedzis ap 40%, ERGO ir spējis būtiski palielināt tirgus daļu un uzlabot biznesa rentabilitāti, sasniedzot līdz šim labākos kompānijas rādītājus veselības apdrošināšanas segmentā pēdējo 2 gadu laikā. ERGO pozitīvos rādītājus izdevies sasniegt pateicoties uzņēmuma sabalansētajai ilgtermiņa risku pārvaldes politikai un produktu attīstības stratēģijai. Tādēļ, neskatoties uz ne tik veiksmīgajiem rezultātiem apdrošināšanas tirgū kopumā, ERGO prognozē, ka kompānijas veselības apdrošināšanas pozitīvā biznesa attīstības tendence saglabāties arī turpmāk.”

Kopumā nozarē negatīvo iespaidu galvenokārt veicināja parakstīto prēmiju un polisēs ietverto pakalpojumu klāsta nelīdzsvarotība. Tāpat arī tuvojoties apdrošināšanas polises termiņa beigām intensīvāka apdrošināšanas polišu izmantošana novērojama vienmēr, šogad tā bija daudz izteiktāka - īpaši gadījumos, kad uzņēmumos un valsts sektorā veselības apdrošināšanas līgumus tika nolemts neatjaunot. Piemēram, atsevišķās valsts iestādēs pirmajā ceturksnī polises tika tērētas pat trīs reizes vairāk, nekā vidēji līdz šim.


Šogad slimo mazāk

ERGO eksperti atzīst, ka papildus kompānijas izvēlētajai darbības stratēģijai un sadarbības politikai, lielā mērā veiksmīgos rezultātus ļāva sasniegt arī aizvadītā garā ziema un laika apstākļi.

Deniss Sazonovs: „Aizvadītā ziema, kas vērtējama kā viena no garākajām un sniegotākajām pēdējo piecpadsmit gadu laikā, pozitīvi ietekmējusi gan nozares, gan ERGO darbības rādītājus veselības apdrošināšanas segmentā. Galvenokārt tas skaidrojams ar nemainīgiem un noturīgiem laika apstākļiem, kas kopumā veicināja būtisku saslimšanas gadījumu skaita samazinājumu, kādi citus gadus šajā laika periodā ir ierasta parādība. Piemēram, līdz ar pavasara atkušņiem un āra temperatūras izmaiņām jau atkal palielinājās saslimšanas gadījumu skaits, kas ir likumsakarīga parādība pie laika apstākļu maiņas vai biežām to svārstībām.”


Par ERGO apdrošināšanas grupu

„ERGO Latvija” AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 31 pasaules valstī.

ERGO ir vienīgā apdrošinātāju grupa Baltijā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, pensiju un veselības apdrošināšanas segmentos Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. ERGO ir trešā lielākā šāda veida apdrošināšanas kompānija Baltijas reģionā, kas apkalpo vairāk nekā 400 000 klientus.

ERGO sabiedrībai Latvijā ir plašs pārdošanas tīkls Latvijā ar 4 reģionālajām filiālēm, kas koordinē 51 biroju, 365 apdrošināšanas starpniekus, kā arī sadarbojas ar 97 brokeru sabiedrībām un 6 bankām.



Sīkākai informācijai:
Inese Kronberga
ERGO Latvija AAS
Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Tālr.: 29215409; 67081941
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses