Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Rietumu" grupa iegādājas brokeru kompāniju Ukrainā

Īstenojot ilgtermiņa stratēģiju par biznesa paplašināšanu Centrālās un Austrumeiropas tirgos, Rietumu Bankas meitas brokeru uzņēmums IBS RB Securities (Latvija) ir noslēdzis darījumu par ievērojamas daļas iegādi Ukrainas brokeru kompānijā „Ощадна Компанiя” (Krājkompānija).

Notikušais darījums nodrošinās Rietumu grupas klātesamību augošajā Ukrainas finanšu tirgū un ļaus tajā aktīvi strādāt, kā arī piedāvāt saviem klientiem jaunas iespējas finanšu investīciju jomā, un perspektīvā – būtiski paplašināt klientu bāzi Ukrainā.

„Ощадна Компанiя” iegāde ir kārtējais loģiskais Rietumu grupas attīstības posms, tajā skaitā finanšu investīciju pakalpojumu jomā. Viena no svarīgākajām un pastāvīgajām grupas prioritātēm ir un paliek attīstība reģionālā un starptautiskā līmenī un biznesa ģeogrāfiskā diversifikācija. Šodien Rietumu grupa strādā ar klientiem ne tikai Baltijā, bet arī NVS valstīs, ES un citās valstīs. Bankai ir virkne ārzemju pārstāvniecību, tajā skaitā Maskavā, Sanktpēterburgā, Minskā, Viļņā, Alma-Atā, Prāgā, Bukarestē, kā arī Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Ukrainas brokeru kompānijas iegāde ir kārtējais solis Rietumu grupas pozīciju nostiprināšanā Ukrainā.

„Ukraina pašlaik kļūst par vienu no perspektīvākajiem un ātrāk augošajiem Centrāleiropas tirgiem, un tās finanšu tirgus ir interesants kā tiem mūsu grupas klientiem, kuri vēlas ieguldīt līdzekļus tieši šīs valsts augošajā ekonomikā, tā arī pašai Rietumu grupai. Savukārt mūsu jaunie Ukrainas klienti darījuma rezultātā iegūs pieeju augsta līmeņa finanšu pakalpojumiem,” uzsver Aleksandrs Kaļinovskis, Rietumu Bankas prezidents.

„Pateicoties notikušajam darījumam ar RB Securities „Ощадна Компанiя” ir ietilpusi pazīstamās reģionālās finanšu grupas sastāvā. Tagad mēs varēsim plaši izmantot ievērojamo Rietumu grupas pieredzi finanšu tirgos, kā arī piesaistīt jaunus resursus. Tas bez šaubām ir pozitīvi mūsu klientiem,” atzīmē Sergejs Kačans, „Ощадна Компанiя” ģenerāldirektors.

„Ощадна Компанiя” piedāvā plašu brokeru un depozītu pakalpojumu klāstu Ukrainas vērtspapīru tirgū – kompānijas klienti var veikt darījumus ar visiem vērtspapīriem, kuri ir apgrozībā šajā valstī. Kompānija piedāvā vērtspapīru īpašniekiem un uzņēmumiem, kas emitē savas akcijas, arī depozitāros pakalpojumus vērtspapīru glabāšanā, bet perspektīvā plāno finansēt darījumus ar Ukrainas vērtspapīriem un ieviest citus finanšu produktus un pakalpojumus.

Darījuma rezultātā Rietumu grupa kļuva par 67% „Ощадна Компанiя” kapitāla īpašnieku; atlikušie 33% kompānijas kapitāla pieder Ukrainas partnerim.

Iepriekš šajā gadā Rietumu Banka kļuva par kompāniju grupas WestLeasing (ВестЛизинг) līdzīpašnieku Krievijā un Baltkrievijā. Banka plāno turpmāku savas klātbūtnes paplašināšanu ārzemju tirgos, tajā skaitā ir plānots tuvākajā laikā atvērt pārstāvniecību vienā no Rietumeiropas valstīm.

Sergejs Grodņikovs
Rietumu Bankas
Sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga
pārvaldes vadītājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses