Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: SEB dzīvības apdrošināšana: cilvēki vairāk domā par drošību un garantijām

Šā gada pirmajā pusgadā SEB grupas Latvijā uzņēmums SEB dzīvības apdrošināšana, par spīti pasaules finanšu tirgos notiekošajam un ekonomiskās aktivitātes apsīkumam Latvijā, ir nostiprinājis savas līdera pozīcijas dzīvības apdrošināšanas tirgū. Sešu mēnešu laikā SEB dzīvības apdrošināšana parakstījusi prēmijas 6,6 miljonu latu apmērā, kas ļāvis uzņēmumam pārvaldīt 37% tirgus, tāpat par 11% pieaudzis parakstīto prēmiju apjoms uzkrājumiem ar garantētu ienesīgumu.

SEB dzīvības apdrošināšanas prezidents Uģis Vorons uzsver: “Tieši tāpat kā jebkurā citā, arī ilgtermiņa uzkrājumu jomā šobrīd mēs redzam attīstības tempu palēninājumu. Ja vēl pirms gada ik mēnesi mēs spējām sasniegt jaunus rekordus parakstīto prēmiju apjomu ziņā, šobrīd, kad iedzīvotāji un uzņēmēji ir norūpējušies par normālu izdzīvošanu, uzkrājumi nākotnei ir atstumti otrajā plānā. Ja salīdzinām ar citām Eiropas Savienības valstīm, arī tur, samazinoties ekonomiskajai aktivitātei un IKP pieauguma tempiem, ir bijis novērojams samazinājums dzīvības apdrošināšanas rādītājos. Tomēr tāpat kā arī šobrīd Latvijā, samazinājums skāris "investoru” daļu, kas gatavi investēt lielākas summas agresīvos akciju tirgos. Tāpēc ir gandarījums, ka cilvēki, kas regulāri veic iemaksas, nav pārtraukuši to darīt, veiksmīgi izmantojot arī valsts piedāvāto nodokļu atmaksu, jo gluži pretēji ierastajam, sliktākos laikos cilvēkiem ir tendence uzkrāt, veidot sev drošības spilvenu.

 Esmu novērojis, ka, lai gūtu salīdzinoši mazāku tomēr drošu peļņu, SEB dzīvības apdrošināšanas klienti aizvien vairāk izmanto dzīvības apdrošināšanu ar garantētu uzkrājumu, kas skaidri norāda uz sabiedrībā valdošo noskaņojumu – cilvēki jūtas finansiāli nestabili un nedroši par savu nākotni, līdz ar to nav gatavi ieguldīt investīciju instrumentos ar augstāku riska pakāpi. Tieši ilgtermiņa uzkrājumu esamība mūsu klientiem rada drošības sajūtu, kas ļoti nepieciešama ekonomikas lejupslīdes laikā. Arī tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas vēl nav sākuši veidot uzkrājumus ir pienācis pēdējais laiks to sākt darīt. Protams ir viegli teikt - "Sāciet uzkrāt!”, bet tas diemžēl ir vienīgais veids kā pelnīt vairāk kā pieaugošie kredītu % un inflācija.”

Pēc SEB dzīvības apdrošināšanas datiem, 2008. gada pirmā pusgada laikā jau vairāk kā 35% kredītņēmēju paralēli nekustamā īpašuma apdrošināšanai izvēlas arī dzīvības apdrošināšanu ar uzkrājumu, kas kalpo kā papildus “buferis” gadījumos, kad cilvēks varētu izjust finansiālu nestabilitāti.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses