Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: SEB grupai Latvijā augstākais pensiju 2.līmeņa uzkrātais kapitāls uz vienu dalībnieku

Latvijā reģistrēto pensiju 2. līmeņa pārvaldītāju darbības rezultāti šā gada sākumā apstiprina, ka SEB grupā Latvijā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība SEB Wealth Management nodrošina augstāko pensiju 2. līmeņa uzkrāto kapitālu uz vienu dalībnieku – uz šā gada 28. februāri tie bija 563.51 lati jeb par 15.5% vairāk nekā vidēji nozarē.

Uzkrāto kapitālu veido gan dalībnieku veiktās iemaksas pensiju 2. līmenī, gan arī pārvaldītāja paveiktais šo iemaksu ieguldīšanā, lai nodrošinātu papildu peļņu. Tādējādi ieguldīšanas stratēģijas pareiza izvēle un pārvaldītāja profesionalitāte ir tie faktori, kas papildus iedzīvotāju veiktajām iemaksām ietekmē uzkrāto kapitālu uz vienu dalībnieku.

Jānis Rozenfelds, SEB Wealth Management Pārvaldīšanas nodaļas vadītājs: „Šis rādītājs – uzkrātais kapitāls uz vienu dalībnieku – ir viens no darbības kvalitātes rādītājiem: ne tikai attiecībā uz klientu un viņa veiktajām iemaksām, bet lielākoties tieši uz pārvaldītāja darbības rezultātu.

Ja pavērtējam 2008. gadu, kas lielā mērā ietekmējis pārvaldīšanas rezultātus visiem pārvaldītājiem, tad pasaules akciju tirgos tas ir bijis īpaši saspringts, akciju tirgu raksturojošie indeksi savās vērtībā zaudējuši no 30% līdz 72%. Šādi rādītāji nav ierasta parādība un pēdējo reizi kas līdzīgs ir noticis pirms aptuveni 80 gadiem. Virknei ieguldījumu fondu pārvaldnieku tas ir licis mainīt stratēģiju par labu konservatīvākai un piesardzīgākai pieejai.”

Kopējais SEB Wealth Management pārvaldītais pensiju 2. līmeņa kapitāls uz 2009. gada februāra beigām bija vairāk kā 125 miljoni latu. Kopējais dalībnieku skaits visos četros SEB ieguldījumu plānos pensiju 2. līmenī attiecīgajā datumā bija 222 370 dalībnieki.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Anna Vilsone, SEB bankas sabiedrisko attiecību speciāliste – 67215521, 29460576, [email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: www.seb.lv/wap

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses