Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "SEB Wealth Management" pārvaldītā Latu rezerves fonda apjoms pārsniedzis jau 100 miljonu latu

Pārsniedzot 100 miljonu latu aktīvu portfeli, atvērtais Latu rezerves fonds stabili saglabā pozīciju kā lielākais Latvijā reģistrētais ieguldījumu fonds. Latu rezerves fonda aktīvu apjoms šā gada astoņos mēnešos ir pieaudzis par 203%. Latu rezerves fonda tirgus daļa starp naudas tirgus fondiem Latvijā ir pieaugusi  līdz 80,8%.

SEB Wealth Management izpilddirektors Normunds Igolnieks: "Salīdzinājumā ar 2007. gada nogali, šā gada astoņos mēnešos ieguldītāju skaits Latu rezerves fondā palielinājies par 102%, privātpersonu skaits palielinājies par 143%, bet juridisko personu skaits – par 99%. Tie ir lieliski rezultāti, kuri liecina par pieaugošo klientu izpratni par ieguldījumu instrumentiem. Skaitļi atspoguļo tendenci – investori nav pārliecināti par ilgtermiņa ieguldījumiem un to atdevi, bet aktīvi izmanto īstermiņa līdzekļu izvietošanas iespējas un apzinās fonda sniegto priekšrocību arī īstermiņā nodrošināt naudas pelnītspēju! Īpaši lepojamies ar to, ka pēc piesaistīto līdzekļu apjoma un ienesīguma fonds, kas dibināts un pārvaldīts Latvijā, var konkurēt ar lielo valstu veidotajiem fondiem Rietumos."

Saskaņā ar Rīgas Fondu biržas mājas lapā publicēto informāciju šā gada 5. septembrī Latu rezerves fonda viena mēneša ienesīgums bija 0.49% jeb 5.88% gadā, kas ir par  0.36% gadā vairāk nekā citu naudas tirgus fondu pārvaldītājiem Latvijā uz šo datumu. Arī Latu rezerves fonda sešu un divpadsmit mēnešu gada ienesīgums uz šā gada 5. septembri pārsniedza naudas tirgus fondu tirgus rādītājus, attiecīgi 6,76% un 6.58% gadā.

Ieguldīt Latu rezerves fondā šobrīd var gan SEB bankas filiālēs un klientu apkalpošanas centros, gan arī SEB bankas internetbankā Ibanka. Šogad Ibankā veikto Latu rezerves fonda darījumu skaits palielinājies, kas norāda, ka klienti vēlas taupīt laiku un veikt darījumus operatīvi sev vēlamā laikā.

SEB Wealth Management kopējais privātpersonu un uzņēmumu pārvaldīšanā esošais aktīvu portfelis gada astoņos mēnešos pieaudzis par 55%, veidojot 304.2 miljonu latu. SEB Wealth Management pārvalda arī pensiju 2. līmeni, privātos pensiju fondus, Nekustamā īpašuma fondu, individuālos ieguldījumu portfeļus un SEB dzīvības apdrošināšanas portfeli.

Latu rezerves fonds ir atvērtais ieguldījumu fonds, kas ir alternatīva īstermiņa depozītiem, norēķinu kontiem un citiem ieguldījumu veidiem, kas nodrošina naudas atdevi arī īsākā laika periodā. Salīdzinot ar citiem Latvijā populāriem ieguldījumu instrumentiem, Latu rezerves fonds nodrošina augstu likviditāti – klienti var brīvi piekļūt līdzekļiem, kad tas ir nepieciešams.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB bankas: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses