Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: "Swedbank Robur" pabeidz "Swedbank" grupas fondu pārvaldes sabiedrību iegādi Baltijas valstīs

Šā gada 1. decembrī Swedbank aktīvu pārvaldes sabiedrība Swedbank Robur pabeidza Swedbank Grupas fondu pārvaldes sabiedrību iegādes procesu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.


Swedbank Robur iegādājās šādas ieguldījumu pārvaldes sabiedrības: Swedbank Investeerimisfondid AS (Igaunija), Swedbank Ieguldījumu Pārvaldes Sabiedrība AS (Latvija) un Swedbank investicijų valdymas” UAB (Lietuva). Visas trīs sabiedrības turpinās darbību vietējā mērogā, un to darbību pārraudzīs attiecīgā vietējā finanšu uzraudzības iestāde. Vietējās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības joprojām atbildēs par savu ikdienas pamatdarbību un attiecībām ar klientiem. Līdz ar to vietējiem klientiem formālā iegāde ikdienas sadarbību neietekmēs. Pašreizējie sabiedrību vadītāji un menedžments nemainīsies.  

Pārmaiņas ieguldījumu pārvaldes sabiedrību juridiskajā piederībā ir nākamais solis virzībā uz Robur un Baltijas valstu ieguldījumu pārvaldes sabiedrību ciešāku sadarbību aktīvu pārvaldības jomā, kura aizsākās jau 2008. gadā. Šī konsolidācija saskan arī ar notiekošo integrācijas procesu, kurš noris visā Swedbank Grupā un kura mērķis ir palielināt bankas darbības efektivitāti un uzlabot tās ienesīgumu ilgtermiņā.

Vienas aktīvu pārvaldes sabiedrības izveide radīs vienotu kompetences centru un apvienos tajā labāko no katras atsevišķās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības. Šāda integrācija nostiprinās piedāvājumu klientiem un arī turpmāk uzlabos klientu apkalpošanu, balstoties uz Swedbank Robur ievērojamo pieredzi un ļoti strukturētajiem procesiem līdzekļu ieguldīšanā un vienotu produktu izstrādi. Swedbank Robur mērķis ir nostiprināt attiecības ar klientiem, saglabājot pārstāvību vietējā mērogā un reaģējot uz klientu vajadzībām.

Swedbank Robur ir Swedbank pilnībā piederošs meitas uzņēmums. Tā ir viena no vērtīgākajām aktīvu pārvaldības sabiedrībām Eiropā, un tā darbojas kopš 1967. gada. Swedbank Robur pārvalda aptuveni 70 miljardus eiro, un tajā strādā apmēram 400 darbinieki. Trīs gadus pēc kārtas starptautiskā analīzes sabiedrība Lipper ir atzinusi Swedbank Robur par labāko fondu pārvaldes sabiedrību Ziemeļvalstu reģionā.

Papildu informācija:
Peter Rydell, Swedbank Robur AB vadītājs, tālr.: 08-585 9 24 00
Pär Bäckman, Informācijas daļas vadītājs, tālr.: 08-585 920 89, 070-655 92 33

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses