Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Ziemā 70% nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību izmaksā gados veciem cilvēkiem

Ziemas sezonā visbiežāk – 70% gadījumu – nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzības tiek izmaksātas cilvēkiem vecumā virs 50 gadiem, tā liecina RSK apdrošināšanas AS dati. Atlīdzības vairumā gadījumu tiek izmaksātas par medicīnas pakalpojumiem un gūtajām traumām, kuras rodas kritienu rezultātā uz slidenām ietvēm.

Ziemā pieaug traumatisms gados veciem cilvēkiem, vasarā - jauniem

Pērn no oktobra līdz decembrim bija novērojams vislielākais izmaksāto nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību apjoms, kas bija piecas reizes lielāks nekā laika posmā no jūlija līdz septembrim tā rāda RSK apdrošināšanas AS dati.

Ēriks Gailāns, RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs:„Ziemas sezonā lielākam traumu gūšanas riskam pakļauti tieši gados vecāki cilvēki, kuri visbiežāk gūst traumas uz slidenām un apledojušām ietvēm. Straujš izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugums sākoties ziemai šajā vecumā grupā bija novērojams arī pērn. Īpaša aktualizācija ir tieši ziemas sezonas sākumā, savukārt sākot no janvāra, februāra cilvēki ir pieraduši pie tā, ka ārā ir ziema, kāja var slīdēt, līdzīgi kā ar auto sadursmēm – pirmajā dienā, kad uzkrīt sniegs, ir ievērojami vairāk avāriju nekā pēc tam, kad ir uzliktas ziemas riepas un cilvēki brauc prātīgāk.”

Visbiežākie gūto traumu veidi ir dažādas galvas traumas, mežģījumi, kā arī roku un kāju kaulu lūzumi, nereti arī gūžas kaulu lūzumi. Tie raksturīgi gan vasaras, gan ziemas sezonā, tomēr ziemā galvenais traumu cēlonis ir tieši kritieni uz slidena ceļa un ceļu satiksmes negadījumi.

Vasaras mēnešos vērojama krasa atšķirība, jo visbiežāk nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzības tiek izmaksātas gados jauniem un fiziski aktīviem cilvēkiem – vairāk kā puse atlīdzību tiek izmaksātas cilvēkiem vecumā līdz 40 gadiem. RSK apdrošināšanas AS apkopotie dati liecina, ka šogad no jūlija līdz septembrim 40 % nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzību tika izmaksātas jauniešiem līdz 25 gadiem. Tas skaidrojams ar riskiem, kuriem jauni cilvēki vasaras sezonā biežāk pakļauj sevi aktīvajā atpūtā.


Izpratne par nelaimes gadījumu apdrošināšanu - nepietiekama

Ē.Gailāns: „Jāsaka, ka cilvēku izpratne par nelaimes gadījumu apdrošināšanas nepieciešamību veidojas salīdzinoši lēni, tomēr pēdējos gados tai ir tendence pieaugt. Ir būtiski saprast, ka negadījumu nav iespējams paredzēt, taču ir iespēja laikus pasargāt sevi no neparedzētām izmaksām, kas īpaši nozīmīgi ir šī brīža ekonomiskajos apstākļos. Pēkšņas traumas gadījumos, kad nepieciešama medicīniska palīdzība vai tiek zaudētas darba spējas zaudējumi var būt ievērojami un ne visiem pa spēka tos nosegt.”

Pozitīvu tendenci izpratnē par nelaimes gadījumu apdrošināšanas nepieciešamību iezīmē arī LETA ekonomisko pētījumu institūta veiktā aptauja, kurā secināts, ka iedzīvotāji ar katru gadu vairāk izvēlas apdrošināties pret nelaimes gadījumiem – kopš 2004.gada par 5% samazinājis iedzīvotāju skaits, kas neapdrošinās.

RSK apdrošināšanas AS

„RSK apdrošināšanas AS” ir viena no pirmajām riska apdrošināšanas kompānijām Latvijā un viens no līderiem veselības apdrošināšanas tirgū, turklāt vienīgā apdrošināšanas kompānija Latvijā, kas aktīvi piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām.

Apdrošināšanas sabiedrības darbība tika uzsākta 1994. gadā kā pašvaldības uzņēmums „Rīgas Slimokase”. Tādēļ arī vēsturiski izveidojies, ka kompānijas dominējošais apdrošināšanas veids ir veselības apdrošināšana.

2005.gada beigās tiek uzsākta darbības restrukturizācija. Rezultātā kompānija iegūst jaunu nosaukumu „RSK apdrošināšanas AS”. Līdz šim tā, galvenokārt, darbojās brīvprātīgās veselības apdrošināšanas tirgū, bet kopš 2006.gada tā sper soli uz priekšu, izvirzot jaunu mērķi - strauji attīstīt citus personu apdrošināšanas veidus – nelaimes gadījumu apdrošināšanu, ārzemju braucienu apdrošināšanu, ārzemnieku veselības apdrošināšanu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un īpašuma apdrošināšanu. Šīs pārmaiņas sekmē uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Baltijas Apdrošināšanas Nams” RSK apdrošināšanas AS piedāvā arī OCTA un KASKO apdrošināšanu.

Lai veicinātu uzņēmuma pakalpojumu pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, RSK apdrošināšanas AS ir attīstījusi plašu filiāļu tīklu ar 25 „RSK apdrošināšanas AS” filiālēm un birojiem, kā arī 4 pārdošanas punktiem visā Latvijā.

Informāciju sniedza:
Ēriks Gailāns
RSK apdrošināšanas AS
valdes priekšsēdētājs

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
sabiedrisko attiecību konsultante
T. 67358920
M. 26522851.
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses