Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Privatbank” deviņos mēnešos izsniegusi 340 mikrokredītus

“Privatbank” deviņu mēnešu laikā, kopš uzņēmums piedāvā mikrokredītus, izsniegusi 340 aizdevumus ar vidējo summu 6000 lati, liecina bankas sniegtā informācija.Mikrokredītus, kuru summa ir līdz 10 000 latu, vēlējušies saņemt dažādi uzņēmumi — sākot no zemnieku saimniecībām un beidzot ar ražošanas uzņēmumiem.

Kredīta atmaksas termiņš ir līdz 24 mēnešiem. Kā stāsta “Privatbank” valdes priekšsēdētājs Oleksandrs Trubakovs, ir bijuši daži gadījumi, kad izvērtējot biznesu, bankas speciālisti pieņēmuši lēmumu izsniegt aizdevumā summu, kas pārsniedz 10 000 latu. Pieņemot lēmumu par kredīta izsniegšanu, banka galvenokārt vērtē to, cik saprotams ir bizness, kāda ir ideja, cilvēks un viņa partneri. “Mūsu nākotnes ieceres saistībā ar mikrokreditēšanu ir palielināt aizdevuma summu, jo, vērtējot šī brīža ekonomisko situāciju, novērojam nepieciešamību pēc lielākām summām,” saka O.Trubakovs. Pēc viņa teiktā, parādnieku skaits šajā kreditēšanas veidā ir krietni vien mazāks nekā lielāku aizdevumu izsniegšanā. Bankas valdes priekšsēdētājs to skaidro ar cilvēka psiholoģiju — mazais vai vidējais uzņēmējs aizņemas savam personīgajam biznesam, viņš jūtas pateicīgs un pieliek lielākas pūles, lai kredītu atdotu. Ņemot vērā ievērojamo pienesumu, ko mazie un vidējie uzņēmēji sniedz Latvijas ekonomikai, “Privatbank” uzskata, ka ne vien komercbankām būtu aktīvāk jāiesaistās šo uzņēmējdarbības formu atbalstīšanā, sniedzot dažāda veida kreditēšanas iespējas, bet arī valdībai vairāk jādomā, kā atvieglot tiem pieeju dažādiem finanšu resursiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses