Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PTAC sāk pārbaudīt "Aizkraukles bankas" rīcību

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir uzsācis pārbaudi saistībā ar Aizkraukles bankas klientiem piedāvātajiem jaunajiem kredītu apkalpošanas nosacījumiem, liecina centra sniegtā informācija.

Pēdējās dienās patērētāju tiesību aizstāvji esot saņēmuši daudz sūdzību no šīs bankas klientiem par to, ka norēķinu konta apkalpošana maksa tiek palielināta līdz pieciem latiem mēnesī, savukārt, ja cilvēks šo summu maksāt nevēlas, banka piedāvā atvērt bezmaksas kontu, parakstot papildu vienošanos. Taču, kā uzsver PTAC, vienošanās patiesībā ir kredītlīguma grozījumi, kuri paredz būtiski saīsinātu termiņu kredīta atmaksai, paaugstinātas procentu likmes, kā arī ietver vairākus noteikumus, kas varētu tikt atzīti par netaisnīgiem. Tādēļ PTAC aicina bankas klientus rūpīgi iepazīties ar piedāvātās vienošanās tekstu, pirms to parakstīt. PTAC arī informē, ka uz saņemtās informācijas pamata ir sācis vērtēt Aizkraukles bankas rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Tikmēr pati Aizkraukles banka, neskatoties uz plašo ažiotāžu medijos, pagaidām nav nākusi klajā ar savas rīcības plašākiem skaidrojumiem. Kā savukārt stāsta paši kredītņēmēji, kuriem banka pieprasījusi līdz 16.februārim iesniegt virkni papildu izziņu un dokumentu, pierakstīties pie bankas kredītmenedžera situācijas noskaidrošanai tagad var tikai uz marta sākumu. Klienti izsaka bažas, ka, ja prasītie dokumenti netiks iesniegti laikus, banka viņiem piemēros līgumsodu, kā tiek draudēts vēstulē. Dažiem kredītņēmējiem gan esot ticis paziņots, ka dokumentu iesniegšanas termiņš tikšot pagarināts līdz maijam.

Atbalstu Aizkraukles bankas klientiem sola Latvijas Kredītņēmēju apvienība (LKA). Kā vēsta LETA, LKA nolēmusi sadarbībā ar zvērinātu advokātu biroju uzņemties šo cilvēku interešu pārstāvību, ja viņi izteikts tādu vēlēšanos. Līdz šim apvienībā ir vērsušās ap 100 personu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Britu eksperts: Latvijas kredītņēmēji ir divreiz lielāki cietēji

Bankas prasības satriec klientus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses