Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Rietumu Banka piešķīrusi astoņus miljonus eiro Latvijas biznesa projektam Portugālē

Rietumu Banka piešķīrusi Latvijas uzņēmumu grupai astoņus miljonus eiro nekustamā īpašuma attīstības projekta īstenošanai Portugālē un apgrozāmā kapitāla palielināšanai.

Līdz ar to kopējais Rietumu Bankas izsniegtais finansējums uzņēmumu grupai, kurā ietilpst SIA TAND UKRI, SIA TAND Jelgava un SIA CARN Holdings, sasniedzis 22,7 miljonus eiro.

Latvijas uzņēmumu grupa līdz šim specializējās graudaugu audzēšanā un noliktavas ēku būvniecībā un iznomāšanā un šobrīd ir uzsākusi pirmā nekustamo īpašumu projekta realizāciju Eiropā.

Portugāles dienvidos, atpūtnieku un “relokantu” iecienītajā Algarves reģionā tiek veidots mūsdienīgs, augstas kvalitātes dzīvojamais rajons “Quinta Dourada” ar 17 plašām villām, 40 rindu mājām un 32 apartamentiem.

Visas mājas un apartamenti tiek aprīkoti ar mūsdienīgām tehnoloģijām, kas ļaus to īpašniekiem izmantot “gudrās mājas” priekšrocības, vienlaikus maksimāli samazinot uzturēšanas izmaksas. Celtniecībā tiek izmantoti videi draudzīgi risinājumi ar augstākā līmeņa energoefektivitāti, gaisa kondicionēšanas, apkures sistēmām un  skaņas izolāciju. 

“Šis sadarbības projekts iezīmē mūsu apņemšanos stiprināt Latvijas uzņēmumus, kas vēlas attīstīt darbību Eiropā. Tas arī ir izcils vietējā uzņēmuma izaugsmes piemērs un liecina par to, ka mūsu uzņēmēji spēj ne tikai paplašināt savu darbību izvēlētajā nozarē, bet arī apgūt jaunus biznesa virzienus un ieejiet jaunos tirgos. Šādi projekti palielina Latvijas ekonomikas eksporta potenciālu un veicina tās konkurētspēju.  Neapšaubāmi, to veiksmīgai īstenošanai ir būtiski veidot spēcīgas partnerības, lai  iegūtu nepieciešamo finansējumu un sasniegtu visaugstāko kvalitāti. Mēs kā banka esam gandarīti būt par partneri šajā projektā un ar saviem resursiem palīdzēt īstenot vietējo uzņēmēju attīstību,” uzsver Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja.

"Savā līdzšinējā darbībā vairākkārt esam pārliecinājušies, cik būtiski ir padziļināti izprast nozari, vidi un iesaistītās puses. Visas sadarbības laikā Rietumu Banka ir demonstrējusi augstu profesionalitāti un interesi, nodrošinot kvalitatīvu un konstruktīvu dialogu. Šī pieeja ir ļāvusi veiksmīgi īstenot stratēģiskos projektus Latvijā, ka arī paplašināt darbību Eiropā, uzsākot nekustamā īpašuma attīstību Portugālē. Esam pārliecināti, ka šī sadarbība turpinās veicināt mūsu uzņēmuma izaugsmi un starptautiskās ambīcijas," stāsta attīstīja pārstāve Deirdre Kellija (Deirdre Kelly).

Ēku būvniecības un teritorijas labiekārtošanas pirmo kārtu iecerēts pabeigt 2025. gadā. No kopumā ieplānotajiem 89 luksusa līmeņa objektiem, ko projektējis godalgotais arhitekts Vasko Vieira, šobrīd jau ir uzbūvēti 28, un turpinās otrās kārtas 25 objektu būvniecība. Kopējā dzīvojamā rajona teritorija ir 5 hektāri.

Rietumu Banka ir lielākā Latvijas kapitāla banka un viena no lielākajām bankām Baltijas reģionā. Bankas darbība ir vērsta uz Latvijas, kā arī citu Baltijas un Eiropas valstu lielu un vidēju uzņēmumu, un turīgu privātpersonu apkalpošanu. Bankas klienti ir uzņēmumi, kas strādā tādās nozarēs kā zaļā enerģija, pārtikas un preču ražošana, komerciālā un dzīvojama nekustamā īpašuma attīstīšana, celtniecība, importa un eksporta darījumi, loģistika, tirdzniecība, finanšu pakalpojumi, tehnoloģijas u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses