Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rimšēvičš: Latvijā šobrīd nedrīkst mainīt nodokļus un vēl vairāk bremzēt kreditēšanu

Latvijā šobrīd nedrīkst mainīt nodokļu politiku un ieviest pasākumus, kas vēl vairāk bremzētu kreditēšanu, trešdien Latvijas radio atzina Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Manuprāt, šobrīd ekonomika lēnām, lēnām atdziest, un nebūtu pamatotas nekādas izmaiņas ne nodokļu likumdošanā, ne arī kāds citas izmaiņas, kas saistītas ar kreditēšanas tempu samazināšanu," sacīja Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka vienīgās izmaiņas, kuras varētu būt vajadzīgas, ir eksporta un konkurētspējas veicināšana, kā arī konkurences celšana Latvijas iekšējā tirgū, lai uzņēmējiem nebūtu iespējas uzņēmējiem diktēt savas cenas, bet būtu lielāka konkurence Latvijas veikalu starpā.

Rimšēvičs atzina, ka pagājušais gads ir vērtējams kā izaicinājuma un labas skolas gads, jo iedzīvotāji pirmoreiz saprata, ka strauja izaugsme nenozīmē kaut ko labu un perspektīvu, bet svarīga ir ilgtermiņā stabila izaugsme.

Viņš norādīja, ka arī šis gads būs izaicinājumiem pilns, jo Latvijas ekonomika lēnām sāk atdzist, un ir svarīgi, lai "mēs nesasniegtu kādu jau sasaluma temperatūru" un ekonomiku nepāratdzesētu. Rimšēvičs atzina, ka šogad Latvijas politiķiem, ekspertiem un banķieriem būs jāizveido "mīkstās piezemēšanās tepiķis, lai mēs varētu lēni, plūstoši nosēsties, lai šī ekonomika nepiedzīvotu nekādus smaguma un satricinājuma punktus".

LB prezidents pauda pārliecību, ka Ivara Godmaņa vadītā valdība pieliks visas pūles, lai Latvijas ekonomika nepiedzīvotu satricinājumus.

Aģentūra BNS jau rakstīja, lai bremzētu inflāciju, valdība maijā apstiprināja inflācijas apkarošanas plānu, kas paredz izmaiņas kreditēšanas politikā, nekustamo īpašumu jomā, kā arī nodokļu politikā. Lielākā daļa no šā inflācijas apkarošanas plāna ietvaros tapušajiem likumu grozījumiem stājās spēkā jūnija sākumā vai jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses