Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rinkēvičs: pašreizējais EK finanšu piedāvājums vājinās Latvijas konkurētspēju

Eiropas Komisijas (EK) plānotais kohēzijas līdzekļu samazinājums un aizvien viszemākie lauksaimniecības tiešmaksājumi Latvijas zemniekiem Latvijā var tikt uztverts nevis kā pamudinājums un piemērs citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm īstenot sabalansētu finanšu politiku, bet gan kā sods mums, norāda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pēc ministra domām, laikā, kad Latvija īstenojusi iedzīvotājiem sāpīgus finanšu disciplīnas pasākumus, veiksmīgi apguvusi piešķirto ES finansējumu, nodrošinot tiem arī nacionālo līdzfinansējumu, šāds EK piedāvājums nav pieņemams, jo negatīvi ietekmēs Latvijas zemnieku un Latvijas kopējo konkurētspēju pārējo ES dalībvalstu vidū, kā arī mazinās Latvijas sabiedrības atbalstu ES.

E. Rinkēvičs 9. novembrī Briselē tikās ar EK budžeta komisāru Janušu Levandovski, lai paustu Latvijas intereses saistībā ar EK priekšlikumiem nākošajam ES daudzgadu budžetam 2014.-2020. gadam. J. Levandovskis augsti novērtējis Latvijas veiktos pasākumus finanšu situācijas atveseļošanai un pauda pārliecību, ka šis būs labs arguments tālākajās sarunās, lai panāktu Latvijai izdevīgākus nosacījumus.

Ministrs vizītes laikā tikās arī ar Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā, lai uzklausītu viņu redzējumu par aktuālajiem ES darba kārtības jautājumiem un vienotos par kopējiem centieniem mūsu valsts interešu aizstāvēšanā Eiropas Savienībā.

Latvijas prioritātes sarunās par ES nākamo budžeta plānošanas periodu ir pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei, un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses