Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Roslers Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā uzskata par labu paraugu citām valstīm

Latvijas pieredze krīzes pārvarēšanā kalpos par nozīmīgu paraugu arī citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas patlaban saskaras ar tām problēmām, ko Latvija risinājusi jau pēdējos trīs gadus. Tā tikšanās laikā ar Latvijas ekonomikas ministru Danielu Pavļutu atzina Vācijas ekonomikas un tehnoloģiju ministrs Filips Roslers.

F.Roslers atzina, ka Vācija augstu novērtē Latvijas paveikto gan publisko finanšu sakārtošanā, gan ekonomikas modeļa maiņā. Viņaprāt, patlaban Latvija ir viens no pozitīvajiem piemēriem citām Eiropas valstīm, jo visā Eiropā ir nepieciešamas ne vien reformas fiskālajā politikā, bet arī ekonomikas modelī, kas ļautu ES un eirozonai atgūt uzticamību un celt savu konkurētspēju.

"Latvija ir gājusi garu un grūtu ceļu, lai sakārotu ne tikai fiskālo politiku, bet arī uzlabotu uzņēmējdarbības vidi. Iepriekšējās divas Latvijas valdības koncentrējās uz budžeta konsolidāciju, bet jaunā valdība ir ienākusi ar jaunu skatu un ekonomikā vēlas attīstīt modernu 21.gadsimtam atbilstošu industriju politiku, kas virzītu valsts izaugsmi. Arī turpmāk valdība strādās, lai uzlabotu investīciju vidi valstī, nodrošinot vienlīdzīgus spēles noteikumus uzņēmējiem," tikšanās laikā uzsvēra D.Pavļuts.

D.Pavļuts Vācijas ekonomikas ministru informēja arī par Latvijas redzējumu nākamajam ES daudzgadu budžeta plānošanas periodam, uzsverot, ka ES budžets jāveido tā, lai nodrošinātu godīgu, efektīvu un skaidru ES politiku, kā arī Baltijas valstu un Latvijas specifisko interešu ievērošanu.

Tāpat puses pārrunāju aktualitātes enerģētikā, apspriežot Vācijas ieceri līdz 2020.gadam slēgt visas valsts teritorijā esošās atomelektrostacijas. F.Roslers informēja, ka Vācija skaidros partneriem savu lēmumu un plānotos soļus, sekas tā īstenošanai, lai Vācijā veiktās reformas enerģētikā negatīvi neietekmētu citas ES dalībvalstis.

F.Roslers izteica aicinājumu D.Pavļutam nākamā gada aprīlī kopā ar uzņēmēju delegāciju apmeklēt starptautisko inženiernozaru izstādi Hannoverē, lai abu valstu uzņēmēji varētu veidot savstarpējos kontaktus, stiprināt sadarbību un veidot biznesa kontaktus. Savukārt D.Pavļuts uzaicināja Vācijas ekonomikas ministru nākamgad apmeklēt Latviju, lai klātienē iepazītos ar investīciju klimatu valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses