Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sampo Life klientiem pieejams izejvielu cenām piesaistīts ieguldījumu fonds

Meklējot risinājumus klientu portfeļu diversifikācijai, kā arī, ņemot vērā nenoteiktību, kas valda klasiskajos vērtspapīru tirgos, sākot no šī gada marta Sampo Life klientiem ir pieejams jauns alternatīvo ieguldījumu fonds - Mandatum Commodity. Mandatum Commodity ir laba alternatīva tradicionālajiem akciju un obligāciju fondiem, jo tā darbība ir balstīta uz citiem principiem.

Fonda vērtības izmaiņas nav atkarīgas no konkrētu kompāniju finanšu rādītājiem, bet gan pasaules resursu cenu izmaiņām, kas piedāvājuma un pieprasījuma likuma vadītas veidojas izejvielu biržās. Fonds ir dibināts 2005.gada martā un kopš dibināšanas brīža ir nodrošinājis vairāk nekā 45% ienesīgumu. Fonda ienesīgums uzskatāmi atspoguļo pasaules izejvielu cenu pieauguma tempu. Fonda pārvaldīto aktīvu apjoms šobrīd sasniedzis 46,6 miljonus EUR. Mandatum Commodity fonda daļas vērtības izmaiņas nosaka aptuveni 25 pasaulē visplašāk izmantoto izejvielu tirgus cenas, no kurām noteicošās ir: enerģētikas izejvielas (jēlnafta, gāze, u.c.), pārtikas izejvielas (kvieši, soja, kukurūza u.c.), kā arī industriālie metāli (varš, alumīnijs, cinks u.c.) un cēlmetāli (zelts, sudrabs). Fonda salīdzinošais indekss ir S&P GSCI Light Energy indeksam. Sampo Life Latvijas filiāles vadītājs Uldis Mucinieks: „Investoriem, kuri savos ieguldījumu pārskatos tuvākajā laikā vēlas redzēt zināmu stabilitāti, iespējams, ir nepieciešams pārvērtēt sava ieguldījumu portfeļa izvietojumu un pievērst uzmanību investīciju instrumentiem ar zemāku riska līmeni vai arī tādiem, kuri neatrodas tik ciešā korelācijā ar akciju tirgus tendencēm. Viena no izvēlēm, kas savu lietderīgumu var pierādīt gan ilgtermiņā, gan īstermiņa, ir ieguldījumi ar piesaisti izejvielu cenām. Vēsturiski izejvielu tirgus ir pierādījis spēju attīstīties atšķirīgi no globālo akciju tirgus indeksiem, kas padara to par ļoti efektīvu veidu, kā diversificēt ieguldījumu portfeļa risku. Arī pēdējie mēneši ir to apstiprinājuši - Mandatum Commodity fonda 3 mēnešu ienesīgums ir bijis +21.1%, savukārt, MSCI World akciju indeksa pieaugums, protams, ir bijis negatīvs (-7.8%). Kā būtisks izejvielu tirgus virzītājspēks joprojām ir Ķīnas un Indijas ekonomikas straujā attīstība, kas rada spēcīgu pieprasījumu pēc teju vai visām izejvielām.” Kopumā, šobrīd Sampo Life klientiem ir pieejami vairāk kā 30 dažādi ieguldījumu fondi, kas piedāvā dažāda riska līmeņa ieguldījumus pasaules attīstīto valstu finanšu tirgos, plaša spektra jaunattīstības valstu akciju tirgos, kā arī dažādos alternatīvo risinājumu fondos. SE Sampo Life Insurance Baltic ir viena no stabilākajām un respektablākajām dzīvības apdrošināšanas kompānijām Baltijā ar nevainojamu reputāciju finanšu nozarē. Kompānijas specializācija ir ilgtermiņa uzkrājumu un investīciju risinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses