Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sarunas ar Parex kredītu devējiem ilgs vairākas nedēļas

Lai valsts varētu pārņemt grūtībās nokļuvušo Parex banku, saskaņā ar 10.novembrī noslēgtā līguma noteikumiem, jāpanāk, lai darījumam piekristu divas trešdaļas organizāciju, kas izsniegušas sindicētos kredītus neveiksmīgajai finanšu iestādei. Tā kā to loks ir plašs, Finanšu ministrijas (FM), Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Valsts kases amatpersonu trešdien Rīgā sāktās sarunas ar kredītu devēju pārstāvjiem varētu ievilkties pat vairākas nedēļas, Dienai atzina FM pārstāve Diāna Bērziņa.

Tātad līguma par Parex kontrolpaketes pāriešanu valsts īpašumā izpilde, kas sākotnēji tika prognozēta 24.novembrī, kavēsies. Pēc Dienas rīcībā esošajām ziņām, viens sindicētais kredīts 275 miljonu eiro (193 miljoni latu) apjomā Parex jāatmaksā nākamā gada 19.februārī, bet otrs 500 miljonu eiro (351 milj. latu) apjomā — nākamā gada 26.jūnijā. D.Bērziņa stāsta, ka gan no Latvijas valsts iestāžu, gan kredītu devēju pārstāvju puses sākotnējās tikšanās laikā trešdien bijusi jūtama ieinteresētība panākt vienošanos, tomēr pagaidām esot grūti prognozēt, kad sarunas beigsies. Jau vēstīts, ka Latvijas otra lielākā banka lūdza palīdzību valdībai, lai risinātu finanšu problēmas. Nolemts Parex kontrolpaketi pārņemt ar valstij piederošās Hipotēku bankas starpniecību. Parex akcionāriem Viktoram Krasovickim un Valērijam Karginam pēc gada būs tiesības izpirkt savas kapitāldaļas, atmaksājot par akcijām no valsts saņemtos divus latus, valsts izdevumus bankas glābšanai un vēl 1% kopējā valsts atbalsta, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisiju informēja FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis. Hipotēku banka pēc pārņemšanas būs tiesīga jebkurā brīdī pārdot Parex akcijas investoram, un tad akcionāriem savas akcijas būtu jāpārdod.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses