Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“SEB banka” pirmajā pusgadā nopelnījusi Ls 28,53 miljonus

“SEB banka” šī gada pirmajā pusgadā strādājusi ar 28,53 miljonus latu tīro peļņu, trešdien paziņoja banka.

SEB grupas Latvijā kapitāls un rezerves kopš gada sākuma pieauguši par 11%, veidojot 278,7 miljonus latu, liecina SEB Latvijā konsolidētie neauditētie bilances un peļņas—zaudējumu aprēķina dati.

Savukārt mājsaimniecībām izsniegto kredītu portfeļa apjoms gada pirmajos mēnešos pieaudzis par 4%, sasniedzot 720,6 miljonus latu.

“SEB bankas” klientu noguldījumu apjoms šī gada pirmajā pusgadā sasniedzis 1,33 miljardus latu, kopš gada sākuma pieaugot par 3%. Savukārt “SEB Wealth Management” pārvaldītajā Latu rezerves fondā klientu ieguldījumu apjoms kopš gada sākuma pieaudzis par 138%, patlaban, pēc bankas datiem, veidojot 80,8% lielu tirgus daļu starp naudas tirgus fondiem.

Bankas klientu skaits pirmajos sešos mēnešos pieaudzis līdz 912 000.

SEB Latvijā prezidents Ainārs Ozols par vienu no šī gada pirmās puses spilgtākajiem notikumiem uzskata 7.aprīlī noslēgto zīmola maiņu, bankai un grupas uzņēmumiem pilnībā integrējoties SEB grupā.

Viņš pauž gandarījumu arī par Dienas un “Nords Porter Novelli” Reputācijas topā atkārtoti iegūto 6.vietu, kas, viņaprāt, ir apliecinājums tam, ka SEB Latvijā ir profesionāls sadarbības partneris gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem.

Kā norāda A.Ozols, SEB Latvijā mērķis ir stabila un sabalansēta attīstība ne tikai finanšu jomā, bet ekonomikā kopumā. Lai arī ekonomikā patlaban vērojams straujš attīstības tempa palēninājums, tas, viņaprāt, ir devis arī savu pozitīvu impulsu. Iedzīvotāji ir kļuvuši piesardzīgāki un rūpīgāk izvērtē savas finansiālās iespējas, uzņemoties kredītsaistības, pakāpeniski pieaug cilvēku veiktie ieguldījumi.

“Ik mēnesi mēs atbalstām teju divus simtus jaunu biznesa ideju un projektu par biznesu modernizāciju, kas liecina, ka uzņēmēji ir kļuvuši daudz aktīvāki, meklējot jaunus eksporta tirgus, meklējot veidus, kā kļūt efektīviem un veiksmīgi pārdzīvot šā brīža ekonomisko situāciju,” secina bankas vadītājs.

Kā liecina bankas sniegtā informācija, “SEB līzings” industriālā līzinga portfelis pieaudzis par 9%, vienlaikus palielinot arī industriālā līzinga īpatsvaru kopējā līzinga portfelī līdz 30%. Tāpat gada pirmajā pusē palielinājies arī “SEB līzinga” faktoringa portfelis, uzrādot 5% pieaugumu.

Līdz šā gada 30.jūnijam “SEB bankas” internetbankas lietotāju skaits ir audzis līdz 433 900 klientu, savukārt SMS bankas lietotāju skaits pirmajā pusgadā pieaudzis par 27% un jūnija beigās šo pakalpojumu izmantoja 313 000 “SEB bankas” klientu. Ibankas lietotāju skaits gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 23%, savukārt veikto maksājumus skaits — par 31%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2007.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses