Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

SEB peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī — Ls 15,1 miljoni

SEB pamatdarbības peļņa Latvijā gada pirmajā ceturksnī sasniegusi 15,1 miljonu latu, kas ir par 6% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā, informē banka.Savukārt ieņēmumi pirmajā ceturksnī sasnieguši 30,8 miljonus latu, kas ir par 25% vairāk. Arī darbības izmaksas, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pieaugušas par 25%, sasniedzot 12,4 miljonus latu.

Mājsaimniecībām izsniegto kredītu apjoms gada pirmajos mēnešos pieaudzis par 2%.“SEB bankas” prezidents Ainārs Ozols stāsta, ka banka ir veidojusi arī “drošības spilvenu” uzkrājumu veidā ilgtermiņā, tādējādi izvairoties arī no pēkšņām finanšu tirgu svārstībām. Bankas mērķis esot kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju, un patlaban kompānija saskatot labas iespējas šo mērķi sasniegt.Šā gada pirmajā ceturksnī “SEB līzingā” pieaudzis komerctransporta līzinga darījuma īpatsvars, sasniedzot 30% no kopējiem līzinga pārdošanas apjomiem, industriālais līzings savukārt veidoja 22%, bet auto līzings — 49% no jaunajiem darījumiem“SEB atklātajā pensiju fondā” pensiju 3.plāna dalībnieku labā uzkrātais kapitāls uz 2008.gada 31.martu veidoja 25,872 miljonus latu, un “SEB atklātais pensiju fonds” ieņem 56% lielu tirgus daļa starp atklātajiem pensiju fondiem, lēš “SEB banka”.“SEB Dzīvības apdrošināšana” uz 2008.gada 31.martu ieņēma 38% no dzīvības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas tirgus  .“SEB Wealth Management” savu pensiju 2.līmeņa kapitālu uzticējuši pārvaldīt vairāk kā 213 000 Latvijas iedzīvotāju un pārvaldīšanā nodotie aktīvi  gada pirmajos mēnešos pieauguši par 13,6%.2008.gada pirmajā ceturksnī SEB Latvijā internetbankas “Ibanka” lietotāju skaits pieaudzis par 24%, savukārt veikto maksājumus skaits — par 31%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2007.gadā.SEB grupas pamatdarbības peļņa šā gada pirmajā ceturksnī bija 180 miljoni latu, kas ir par 42% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā. rupas tīrā peļņa šajā ceturksnī bija 138,8 miljoni latu.SEB grupas pamatdarbības ieņēmumi samazinājušies par 14%, alīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni. Zaudējumi no fiksēto ienākumu vērtspapīru pārvērtēšanas peļņas vai zaudējumu aprēķinā veido 65,9 miljonus latu, un 122,4 miljonus pašu kapitālā. Zaudējumi no uzkrājumiem izsniegtajiem kredītiem veido 27,6 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses