Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

SEB Unibanka izsniedz 500 tūkstošo maksājumu karti

Apzinoties ērtības, naudas drošību un ietaupīto laiku, ko dod maksājumu karšu izmantošana, Latvijas iedzīvotāji, norēķinoties par precēm un pakalpojumiem tirdzniecības vietās, aizvien vairāk izmanto maksājumu kartes. To liecina izsniegto maksājumu karšu pieaugums Latvijā – 2006. gadā kopējais maksājumu karšu skaits pieauga par 23%, 2007.

gada pirmajos trīs mēnešos – 3%. Vakar, 11. jūnijā, SEB Unibankas izsniegto maksājumu karšu skaits sasniedza nozīmīgu skaitu – pusmiljons. “Liels prieks, ka vairāk kā 22% no visām Latvijā izdotajām maksājumu kartēm saviem klientiem ir izsniegusi SEB Unibanka – mums uzticas jau vairāk kā 500 tūkstošu maksājumu karšu īpašnieki, kas ikdienā novērtē SEB Unibankas rūpes par ērtiem un drošiem norēķiniem. Gandarījums ir arī par to, ka 500 tūkstošā maksājumu karte ir tieši kredītkarte. Uzsverot mūsu abpusēji izdevīgo sadarbību, no šā gada 11. jūnija visi SEB Unibankas maksājumu karšu lietotāji par pirkumiem visā pasaulē var norēķināties bez komisijas maksas, turklāt ievērojami ir samazināta kredītkaršu gada maksa, izvēloties kredītkarti bez ceļojumu apdrošināšanas. Savukārt 500 tūkstošās maksājumu kartes īpašnieks – ventspilniece Kristīne Duļbinska –  no SEB Unibankas saņems dāvanu karti Ls 500 vērtībā ceļojumam ar apmaksātu ceļojuma apdrošināšanu, kā arī turpmāk visā kartes izmantošanas laikā mūsu klientei Kristīnei Duļbinskai nebūs jāmaksā kartes lietošanas gada maksa,” stāsta SEB Unibankas Maksājumu karšu attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Martinsone.

Kā liecina SEB Unibankas statistika, ar katru gadu pieaug Latvijas iedzīvotāju aktivitāte maksājumu karšu izmantošanā, norēķinoties par precēm un pakalpojumiem. Pēdējie dati liecina, ka karte nav tikai līdzeklis skaidras naudas izņemšanai no bankomāta – jau 63% gadījumu maksājumu karte tiek izmantota, lai tirdzniecības vietā veiktu apmaksu par preci vai pakalpojumu, savukārt 37% – naudas izņemšanai bankomātā.

SEB Unibankas maksājumu karte kā norēķināšanās līdzeklis šodien ir izmantojama ne tikai veikalos, pakalpojumu sniegšanas vietās, naudas izņemšanai, konta atlikuma aplūkošanai bankomātos, Lattelecom, LMT, Tele2 un Bites rēķinu apmaksai vai mobilo telefonu priekšapmaksas kartes OKarte, Amigo, Zelta Zivtiņa, Hallo un Urrā papildināšanai SEB Unibankas bankomātos, bet arī skaidras naudas iemaksai maksājumu karte kontā. Šobrīd jau septiņos SEB Unibankas skaidras naudas iemaksas un izmaksas bankomātos ir iespējams veikt sava maksājuma kartes konta papildināšanu.

Uz šā gada 11. jūniju SEB Unibanka bija izsniegusi 501 748 norēķinu kartes, no kurām 100 109 ir kredītkartes.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv

SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses