Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"SEB Unibanka" turpmāk sadarbību ar Īrijā dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem organizēs no Latvijas

"SEB Latvijas Unibanka" ("SEB Unibanka"), kura pirms gada Īrijā atvēra bankas biroju, turpmāk sadarbību ar šajā valstī dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem vairāk organizēs no Latvijas, aģentūrai BNS atzina bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Viņa norādīja, ka pagājušā gada decembrī "SEB Life International" telpās darbu sāka "SEB Unibankas" Īrijas birojs Dublinā un pēc gandrīz viena gada darbības banka ieguvusi nepieciešamo informāciju, lai izdarītu secinājumu par turpmāko darbību.

"Pašlaik un turpmāk "SEB Unibanka" sadarbību ar Īrijā dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem organizēs vairāk no Latvijas. Galvenais pamatojums šādam lēmumam ir saistīts ar klientu ieradumiem komunikācijā ar banku. Liela daļa jau esošo klientu aktīvi izmanto elektroniskos sazināšanās līdzekļus - elektronisko pastu vai tālruni, kas nosaka to, ka biroja telpu esamība nav būtiskākais faktors, lai veiksmīgi sadarbotos ar klientiem un nodrošinātu darījumu slēgšanu," viņa sacīja.

Gribuste arī pastāstīja, ka liela daļa Īrijā dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju savu darbadienu velta pienākumu pildīšanai un naudas pelnīšanai, kas ir viņu galvenais mērķis, atrodoties Īrijā, un sazināšanās ar bankas cilvēkiem notiek elektroniski vai arī telefoniski, ar bankas speciālistu satiekoties jau pie līgumu noslēgšanas vai citu dokumentu parakstīšanas.

"Tā kā pakalpojumu sniedzējs ir "SEB Unibanka", kas reģistrēta Latvijā, tad arī jaunie Latvijas likumi par nepieciešamību kredīta ņemšanas gadījumā nodrošināt savu līdzdalību īpašuma iegādē attiecas arī uz Īrijā esošajiem vai potenciālajiem klientiem - mūsu tautiešiem. Tas radījis īpaši nogaidošu pozīciju arī viņos attiecībā uz īpašumu iegādi. Liela daļa tautiešu Īrijā nemaz tik vienkārši nevar nodrošināt 10% pirmo iemaksu," klāstīja Gribuste.

Viņa norādīja, ka Īrijas biroja telefons, kas arī turpmāk būs kontakttālrunis starp banku un klientiem Īrijā, tiks pārvienots uz Latviju, lai visi ienākošie zvani tiktu apkalpoti, kā līdz šim. Tas pats attiecas arī uz elektronisko pastu. "Visos gadījumos, kad Īrijā dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem būs nepieciešama konsultācija klātienē - līgumu parakstīšana un citu dokumentu apstiprināšana -, "SEB Unibanka" nodrošinās bankas speciālista došanos uz Dublinu," sacīja Gribuste.

Jau vēstīts, ka "SEB Unibanka" 2006.gada nogalē Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, kā arī Īrijas finanšu regulatoram iesniedza paziņojumu par darbības sākšanu Īrijā ar mērķi saprast Īrijā esošo tautiešu finanšu ieradumus, izvērtēt cilvēku atsaucību un interesi izmantot dažādus finanšu pakalpojumus, kā arī novērtēt, kā nodrošināt nepieciešamo finanšu pakalpojumu sniegšanu. Saņemot apstiprinājumu no finanšu tirgu uzraugiem, pagājušā gada decembrī darbu sāka "SEB Unibankas" Īrijas birojs Dublinā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses