Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

"SEB Unibankas" grupas peļņa deviņos mēnešos - 44,908 miljoni latu

"SEB Latvijas Unibankas" ("SEB Unibankas") grupa šogad deviņos mēnešos strādāja ar 44,908 miljonu latu peļņu, kas ir par 37,4% lielāka nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, aģentūrai BNS pavēstīja bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

Savukārt pašas "SEB Unibankas" šā gada deviņu mēnešu peļņa bija lielāka nekā visas grupas kopējā peļņa - 45,296 miljoni latu, kas ir pieaugums par 39,6% salīdzinājumā ar 2006.gada deviņiem mēnešiem.

Kopējā "SEB Unibankas" aktīvu vērtība 2007.gada 30.septembrī bija 3,3 miljardi latu, gada deviņos mēnešos palielinoties par 18%. Savukārt "SEB Unibankas" grupas kapitāls un rezerves septembra beigās veidoja 219,7 miljonus latu.

Bankas prezidents Ainārs Ozols atzina, ka šogad deviņi mēneši bijis salīdzinoši saspringts laiks visai Latvijas ekonomikai. "Vēl joprojām vairāki procesi nav līdz galam sakārtoti, lai mēs varētu runāt par Latvijas sabalansētu attīstību turpmāk," viņš sacīja.

Pēc Ozola teiktā, "SEB Unibanka" atbalsta valdības centienus sabalansēt kreditēšanas apjomus, tajā pašā laikā bankas speciālisti ir pārliecināti, ka kreditēšana kā līdzekļu piesaiste dzīves līmeņa uzlabošanai noteikti saglabāsies, kreditēšana kā finansējuma piešķiršana uzņēmējiem tiks attīstīta vēl vērienīgākos apjoms, uzsvaru liekot uz biznesa idejas un tās ietekmes uz tautsaimniecību, Latvijas ekonomikas attīstības novērtēšanu. "Kreditēšana Latvijā kopumā ieies citā attīstības fāzē," atzina "SEB Unibankas" prezidents.

"SEB Unibankas" grupas klientu veikto noguldījumu apjoms šogad palielinājās par 11% un septembra beigās sasniedza 1,3 miljardus latu. Bankā arī informēja, ka pašlaik liela Latvijas iedzīvotāju interese ir par tādiem ieguldījumu veidiem kā uzkrājošā dzīvības apdrošināšana, ieguldījumu fondi, strukturētie depozīti, arī privātie pensiju uzkrājumi.

"SEB Unibankas" ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības "SEB Unifondi" kopējie aktīvi pieauguši par 30,3% kopš gada sākuma, bet dzīvības apdrošināšanas kompānijas "SEB Dzīvības apdrošināšana" šogad deviņos mēnešos parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis 4,6 reizes, sasniedzot gandrīz 15 miljonus latu. "SEB Dzīvības apdrošināšanas" pakalpojumus pašlaik izmanto gandrīz 40 tūkstoši individuālo klientu un vairāk nekā 600 uzņēmumu.

Septembra beigās "SEB Unibankas" grupas izsniegto kredītu bruto vērtība bija 2,6 miljardi latu, kopš gada sākuma palielinoties par 16%. Deviņos mēnešos jaunu mājokļu iegāde ir finansēta par 155,8 miljoniem latu. Kopējais mājokļu iegādei izsniegto kredītu apjoms mājsaimniecībām septembra beigās bija 674,6 miljoni latu, kas kopš gada sākuma ir pieaudzis par 30%.

Šogad 30.septembrī "SEB Unibankas" internetbanku "Ibanka" ikdienas norēķiniem izmantoja 376 055 "SEB Unibankas" klientu jeb par 19% vairāk nekā gada sākumā. "SMS bankas" lietotāju skaits šogad ir pieaudzis par 28%, un septembra beigās šo pakalpojumu izmantoja 267 796 bankas klientu, lai īsziņu formā saņemtu jaunāko informāciju par izmaiņām kontā.

Maksājumu kartes ar "SEB Unibankas" zīmolu septembra beigās lietoja 513 479 bankas klienti.

"SEB Unibankas" grupu veido banka, līzinga kompānija "SEB Unilīzings", atklātais pensiju fonds "SEB Unipensija", ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība "SEB Unifondi", dzīvības apdrošināšanas kompānija "SEB Dzīvības apdrošināšana", Latvijā reģistrētā sabiedrība ar ierobežotu atbildību "SEB Enskilda", kas veic investīciju bankas funkcijas. Pēc aktīvu apjoma "SEB Unibanka" augusta beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses