Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SEB Unilīzings nopelnījis 6,26 miljonus latu

SEB grupas uzņēmums SEB Unilīzings 2007.gadā ir nopelnījis 6,26 miljonus latu, kas ir 18% peļņas pieaugums, salīdzinot ar 2006.gadu. SEB Unilīzinga klientu skaits pārsniedza 11 tūkstošus, turklāt īpaši strauji – par 19% – aizvadītā gada laikā palielinājies klientu - privātpersonu skaits. 2007.gada beigās SEB Unilīzinga kopējais kredītportfelis bija 384 miljoni latu, gada laikā augot par 25% jeb turpat 77 miljoniem latu.

Līzinga portfelis gada beigās bija 350 miljoni latu, bet faktoringa – 34 miljoni latu. Līzinga portfelī lielāko īpatsvaru – 48% – veido automašīnu līzings, kam seko industriālās tehnikas līzings – 28%, un komerctransporta līzings – attiecīgi 24%. SEB Unilīzinga direktors Ints Krasts: “Aizvadītā gada sākumā SEB Unilīzings par prioritāti izvirzīja industriālā un komerctransporta līzinga apjomu straujāku audzēšanu, un rezultāti pierāda, ka šos mērķi esam veiksmīgi sasnieguši. No jauna slēgtajos darījumos komerctransporta līzinga apjomi auguši par 42%, bet industriālā līzinga apjomi – par 13%. Arī šogad koncentrēsimies uz šo, Latvijas uzņēmumu ražošanu un attīstību atbalstošo līzinga virzienu, kā arī faktoringu - līdz šim mūsu tirgū salīdzinoši nepopulāru finansu pakalpojumu, kura priekšrocības Eiropā izmanto ļoti daudz uzņēmumu.” SEB Unilīzinga faktoringa portfelis aizvadītā gada laikā auga par 23% jeb vairāk kā 6 miljoniem latu. Komerctransporta līzinga portfelis 2007.gada laikā palielinājās par 36%, sasniedzot turpat 85 miljonus latu, industriālā līzinga portfelis pieauga par 27% līdz 99 miljoniem latu, bet auto līzinga portfelis - attiecīgi palielinājās par 19% un gada beigās bija 166 miljoni latu. SEB Unilīzings ir SEB Unibankas grupas uzņēmums. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 20 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācija:
[email protected]
SEB Unilīzinga mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja
Telefons: 67770249, 29160653
www.seb.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses