Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Seminārā diskutēs par tehnoloģiju inkubatoru lomu reģionu attīstībā

Rīt, 7.jūnijā pulksten 12:30 viesnīcas Reval Hotel „Rīdzene” zālē „Bastejs” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā, Zviedrijas Eksporta padomi un Zviedrijas Tirdzniecības palātu rīko semināru „Veiksmīga tehnoloģiju inkubatoru darbība un to nozīme reģionu attīstības kontekstā”.

Semināra mērķis ir veicināt labāku tehnoloģiju un biznesa inkubatoru izveidi Latvijā un informēt inkubatoru veidošanā iesaistītās personas par to darbības principiem un lomu uzņēmējdarbības veicināšanā. Viens no veidiem kā uzlabot reģionu starptautisko pievilcību, veicināt tajos uzņēmējdarbības aktivitāti un inovāciju ir inkubatoru izveidošana, tādējādi radot atbalsta infrastruktūru jaunajiem talantiem. Turklāt inkubatoru veidošana Latvijas reģionos ir viens no instrumentiem, kā sasniegt NAP uzstādītos mērķus. Ņemto vērā semināra tēmas nozīmīgumu katras Latvijas pašvaldības izaugsmē, kā arī inkubatoru iespējamo pienesumu Latvijas ekonomikai, pasākumā piedalīsies pašvaldību pārstāvji no Liepājas, Daugavpils, Preiļiem, Jelgavas, Bauskas, Tukuma, Balviem, Rēzeknes, Ventspils, Salacgītvas, Cēsīm u.c. Seminārā piedalīsies arī pārstāvji no reģionu attīstības aģentūrām, augstskolu un zinātniskajiem institūtiem, esošo un potenciālo biznesa inkubatoru vadītāji, kā arī uzņēmēji.

Kā lektori uzaicināti Stokholmas Universitātes profesors Staffan Gullander, kas ir viens no starptautiskā foruma Incubator Forum ekspertiem ar pieredzi inkubatoru veidošanā un jaunu talantu atlasīšanā; Zviedrijas tehnoloģiju inkubatora Umeå pārstāve Barbro Renkel, kas iesaistīta reģionāla inkubatora darbībā un strādājusi ar jauniem tehnoloģiski intensīviem projektiem; LIAA Zināšanu un inovācijas sistēmas departamenta direktors Valdis Avotiņš, kurš vadījis valsts atbalsta programmu „Biznesa inkubatori Latvijas reģionos”, kā arī programmas „Tehnoloģiju Inkubatori” izstrādi.

Lai rosinātu diskusijas un veicinātu pieredzes apmaiņu inkubatoru darbībā un veidošanā, semināra noslēgumā paredzēta paneļdiskusija, kurā piedalīsies visi lektori un pārstāvji no Latvijā esošiem inovāciju centriem un biznesa inkubatoriem.


Papildu informācija:
LIAA Mārketinga un komunikāciju departaments
Tālr.: 7039422

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses