Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Septiņas bankas un filiāles FKTK paziņojušas, ka pašlaik neizsniedz hipotekāros kredītus

Septiņas bankas un filiāles Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) paziņojušas, ka pašlaik neizsniedz hipotekārus kredītus, liecina FKTK sniegtā informācija. Līdz ar to tās neplāno savos iekšējos dokumentos iestrādāt vadlīnijas par "Aizdevuma, kas nodrošināts ar nekustamā īpašuma hipotēku, līguma ārpustiesas izpildes nodrošināšanu".

Vadlīnijas tika apstiprinātas 2009.gada augustā, un tagad komisija seko to ieviešanai bankās. Vadlīnijas ietver vispārējos principus aizdevuma, kas nodrošināts ar nekustamā īpašuma hipotēku, līguma ārpustiesas izpildes nodrošināšanai un attiecas uz aizdevuma līgumiem, kas noslēgti ar patērētājiem gadījumos, kad fiziskā persona ir nonākusi finansiālās grūtībās, kas varētu sarežģīt vai padarīt neiespējamu aizdevuma līguma izpildi.

Informācija par kredītiestāžu esošajiem vai plānotajiem pasākumiem vadlīniju ieviešanai saņemta no 18 bankām un trīs banku filiālēm. Kā var secināt no FKTK publicētās tabulas, kopumā tika vērtēta atbilstība 12 principiem un gandrīz visās bankas, par kurām saņemta informācija, ieviesti gandrīz visi principi. Sliktāk klājies attiecībā uz principu, kas paredz visus iespējamos aizdevuma pārstrukturēšanas risinājumu izskatīšanu un apspriešanu pirms aizdevuma nodrošinājuma realizācijas, kā arī saprātīgas un īstenojamas aizdevuma pārstrukturēšanas principu. Pēc tabulas datiem, neliela daļa banku plāno ieviest vadlīniju principus nākotnē.

FKTK norāda, ka tā arī turpmāk sekos vadlīniju ieviešanai bankās, pieprasot informāciju par līdz šim neieviestajiem vai daļēji ieviestajiem vadlīniju principiem. Vadlīniju ievērošana tiks izvērtēta, ņemot vērā no aizņēmējiem saņemtās sūdzības, kā arī FKTK veicot pārbaudes bankās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses