Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Skolēnu pārvadāšana RS radīs papildu trīs miljonu zaudējumus gadā

Iecere noteikt braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā 5.–12.klašu skolniekiem radīs Rīgas pašvaldības uzņēmumam SIA Rīgas satiksme zaudējumus 3,17 milj. Ls gadā, liecina uzņēmuma veiktie aprēķini, raksta Db.lv.

Savukārt zaudējumi laika periodā no šā gada septembra līdz decembrim sasniegtu 1,16 milj. Ls. Tas nozīmē, ka, iespējams, Rīgas satiksmei būs nepieciešama papildus dotāciju piešķiršana no pašvaldības budžeta.

Šobrīd braukšanas maksas atvieglojums šai pasažieru kategorijai ir noteikts 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas vai 50% apmērā, iegādājoties noteiktam braucienu skaitam paredzētās biļetes. Plānots, ka saistošie noteikumi, kas paredz skolēnu braukšanu sabiedriskajā transportā bez maksas, stāsies spēkā ar mācību sezonas sākumu, proti, šā gada 1.septembrī.

Arī aprīlī notikušajā Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē tika nolemts atbalstīt iespēju nodrošināt skolēniem braukt bez maksas. Šobrīd noteikumu projekts jāapstiprina Rīgas domei.

Nesen izskanēja arī ideja, ka Rīgā varētu ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, ņemot par piemēru Tallinu. Tomēr Lai Rīgā ieviestu bezmaksas sabiedrisko transpootu, būtu nepieciešama papildu dotācija Rīgas Satiksmei 35 – 50 milj. Ls apmērā, ieprieš norādīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Aprīļa vidū Satiksmes departamenta un Rīgas Satiksmes pārstāvju delegācija devās uz Tallinu noskaidrot, kādā veidā kaimiņvalsts galvaspilsētas pašvaldība cer Tallinā ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, kur bezmaksas braucieni Tallinas iedzīvotājiem gaidāmi jau no nākamā gada sākuma.

Jāmin arī, ka Nils Ušakovs iepriekš uzsvēra, ka Rīgas satiksmes zaudējumi šogad nebūs 12,8 milj. Ls, kā tas paredzēts uzņēmuma darbības plānā šim gadam, jo būs papildu dotācija pavasarī un rudenī, līdz ar ko zaudējumu apmērs būs krietni mazāks. Pavasara budžeta grozījumos uzņēmumam tika piešķirti papildus 2,5 milj. Ls. Rīgas Satiksmei piešķirtais pašvaldības finansējums ir 47,5 milj. Ls, tāpat 3,5 milj. Ls piešķirti no valsts budžeta, paredz pieņemtais Rīgas pašvaldības budžets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses